Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Iaurtul periculos

De foarte multe ori în iaurt putem găsi lapte praf, emulgatori şi extract de gândaci. Unele companii folosesc insectele pentru colorarea iaurtului.
CNN a realizat un reportaj pe această temă şi a constatat că iaurtul de căpşuni are culoare roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor cosenila. Aceste insecte strivite capătă o culoare de roşu intens. Din acest gândac se extrage un colorant natural transformat ulterior în carmin sau acid carmic.
Sunt necesari aproximativ 40.000 de gândaci pentru a produce o jumătate de kilogram e acid carmic. Substanţa se obţine după ce insectele sunt uscate, iar apoi fierte în apă. Gândacii sunt originari din Mexic şi trăiesc pe cactuşi.
Pe eticheta iaurturilor apare imaginea căpşunilor şi nu a insectelor, a afirmat Michael Jacobson, directorul Centrului pentru ştiinţă în interes public. Aceeaşi substanţă poate fi folosită şi la colorarea sucurilor sau a îngheţatei. Consumatorul se poate plânge de stări de vomă şi alergie.
Unele organizaţii nonguvernamentale din Statele nite au cerut ca acest colorant alimentar să fie interzis sau să se specifice clar pe eticheta celor care folosesc insecte în locul fructelor.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA