Tribuna
Gymnema Sylvestre
C. MIERLUŞCĂ
4501 vizualizari

N. Corneliu cititor al ziarului Tribuna doreşte să ştie mai multe în legătură cu planta Gymnema Sylvestre.
Gymnema creşte în pădurile Indiei şi a fost folosită în medicina ayurvedica de peste 2000 de ani ca distrugător al zahărului din sânge, fiind cuoscut sub numele de gurmar.Conţine răşini, saponine, stigmasterol, quercitol, betaina, colina, trimetilamina etc.
Această plantă poate puternic influenţa metabolismul glucozei şi în mod deosebit când este asociată cu mişcarea în aer liber şi un regim alimentar corespunzător.
Se recomandă zilnic capsule de 400-500 mg.
Planta reacţionează foarte bine în combinaţie cu Momordica charantina şi Schinduful (trigonella foenum graecum). Planta se foloseşte în special la diabet stadiul 2, şi la persoanele insulino rezistente. În cazul bolnavilor în tratament cu insulina este necesar să vă adresaţi unui medic de specialitate pentru a monitoriza nivelul glicemiei care s-ar putea să scadă foarte mult şi să vă pună viaţa în pericol.
Se recomandă şi în cazul persoanelor care prezintă sindromul X, persoane care au o creştere substanţială în greutate, sunt rezistente la insulină, au hipertensiune şi au colesterolul şi trigliceridele crescute.comentarii
2 comentarii

Folosesc Gymnema sylvestre de 2 ani si sunt foarte multumit. Am avut glicemia 210-240 mg/dl, si nu scadea, cu tot tratamentul medicamentos recomandat. Am apelat la Gymnema sylvestre si glicemia mea este constanta, 100-110 mg/dl.Multumesc, Medicer!tel meu, 0763-646390.
petre tandarica
15.02.2011 13:36
Buna ziua .Am cumparat si eu cest medicament dar de la firma pro natura ca-i mai accesibil la pret ,dar sunt un pic confuza ca nustiu cum sa-l iau ....in prospect scrie 2 pe zi dar pe forum se vb de 9 pastile pe zi.Stie cv cum se ia corect tratamentul...sa-mi trimeata si mie un email pe voicutatiana@gmail.com multumesc.
voicu tatiana
09.06.2011 23:53
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia