Tribuna
Expoziţie Ioan Petru Culianu, la Biblioteca ASTRA
Expoziţie Ioan Petru Culianu, la Biblioteca ASTRA

"România e acasă" este numele programului expo­ziţio­nal naţional dedicat unor mari valori româneşti con­sacrate în afara ţării: Ioan Pe­tru Culianu, Eugen Iones­cu, Ştefan Baciu, Emil Cioran sau Panait Istrati.

Expoziţia "Ioan Petru Cu­lianu" face parte din acest pro­iect expoziţional, aflat la cea de-a patra serie de verni­saje dintr-un număr total de şase şi aduce în atenţia pu­blicului un capitol din istoria literaturii române, mărturii de viaţă şi creaţie ale poetului ori­ginar din Iaşi. Expoziţia poate fi vizi­tată până în 21 septembrie 2018, la Bibliote­ca Judeţeană ASTRA, Corpul B.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, fiecare dintre cele cinci personalităţi ca un simbol al unităţii tuturor provinciilor româneşti, îşi va continua periplul prin alte oraşe: Emil Cioran vine de la Iaşi la Brăila, Ştefan Baciu de la Brăila la Slatina, Ioan Petru Culianu de la Slatina la Sibiu, Panait Istrati de la Sibiu la Braşov, Eugen Ionescu de la Braşov la Iaşi. La începutul lunii noiembrie "se vor reîn­tâlni" în oraşul Marii Uniri, Alba-Iulia. Expoziţiile vor fi completate cu activităţi edu­caţionale adresate tinerilor, se spune în comunicatul BJ ASTRA.

Calendarul expoziţional a debutat în 14 mai şi se deru­lează în cadrul proiectului cultural "România e acasă". Program expoziţional naţio­nal dedicat unor mari valori româneşti consacrate în a­fa­ra ţării: Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ştefan Ba­ciu, Emil Cioran, Panait Is­trati". Proiectul este imple­mentat de Muzeul "Casa Mureşenilor" Braşov, cu fi­nan­ţare din partea Adminis­traţiei Fondului Cultural Na­ţional şi cu sprijinul partene­rilor săi: Biblioteca Jude­ţeanaă Astra Sibiu, Muzeul Brăilei "Carol I", Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Muzeul Judeţean Olt, Muzeul Naţional al Unirii Al­ba-Iulia. Proiectul se înca­drează în aria Promovarea Culturii Scrise şi se desfă­şoară în perioada mai-noiem­brie 2018.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA