Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Efectele ghimbirului
C. MIERLUŞCĂ
789 vizualizari
Efectele ghimbirului

Ghimbirul a fost folosit din Antichitate pentru pro­prietăţile sale medicinale. Are aproape 500 de com­puşi identificaţi, mulţi cu activităţi biologice cunos­cute. Ceaiul de ghimbir ajută la digestie, descom­pune proteinele, elibe­rea­ză stomacul şi intestinele de gaze. Are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decât legendara papaya. Ajută la digerarea mâncărurilor grase stimulând pro­ducţia de salivă şi uşu­rând pro­cesul de înghiţire. Ceaiul de ghimbir are efecte anti ulcer, distruge paraziţii şi ouăle lor. Pentru afecţiuni biliare, se vor amesteca două părţi suc de ghimbir cu şapte părţi lapte, apoi se fierbe până scade la jumătate, se adaugă za­hăr sau miere. Se bea înain­te de culcare. Ghim­birul este un remediu foarte bun pentru greaţă, chiar şi în cazul femeilor gravide. Ghimbirul dimi­nuează durerile men­struale. Se pot pune comprese cu ceai de ghimbir în regiu­nea inferioară a abdo­menului. Ceaiul de ghim­bir scade tensiunea, aju­tă la răceli şi gripă, tonifică sistemul imunitar, înlătură tusea, bronşita. Se iau felii de ghimbir şi se dau pe răzătoare până se obţin 2-3 linguriţe de răză­tură, peste care se toarnă apă fierbinte, care se lasă acoperit. Se va consuma cald. Ghimbirul este foar­te eficient împotriva can­cerului şi leucemiei. Re­zultatele cele mai impor­tante s-au obţinut în cazul cancerului de sân. Ghim­birul nu se recomandă a fi folosit pe termen lung femeilor gravide şi celor cu inflamaţii ale stoma­cului.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia