Tribuna
Sevis
Ecouri... la un curs de Qigong

Federaţia Naţională de Qigong din România prin Asociaţia de Qigong "Qilingong" Sibiu a desfăşurat în urmă cu puţine săptămâni un curs de iniţiere în Qigong, condus de maestrul Lin Kai Ting.
Sala festivă "Ioan Pop" a Colegiului Tehnic "Independenţa", pregătită pentru acest eveniment, a fost gazda participanţilor din ţară şi din străinătate.
Oare ce-i atrage pe aceşti oameni spre cursurile maestrului?
Poate deschiderea spre o cunoaştere mai largă, ca şi dorinţa de a afla mai multe despre noi, despre Univers, despre relaţiile de orice fel cu tot ce ne înconjoară. De ce sunt aşa de importante relaţiile de orice fel? Nu este o întrebare retorică? Relaţiile dintre oameni, dacă nu sunt cele corecte, îşi pun amprenta asupra sănătăţii. Şi azi o frustrare, mâine o nemulţumire şi tot aşa până când organismul cedează şi se poate instala o afecţiune.
Cursurile maestrului, prin bogăţia şi varietatea practică şi teoretică ne învaţă cum să ne păstrăm sănătatea şi chiar s-o redobândim, dacă cumva am pierdut-o.
În căutarea echilibrului personal, învăţături pentru sănătate şi fericire sunt capitole ce ne pot duce spre o viaţă armonioasă, în care suferinţa să nu mai aibă loc.
Şi pentru a accede spre sănătate şi spre menţinerea ei, valorile morale să primeze în viaţa noastră.
Bunăvoinţa, compasiunea, înţelegerea, altruismul, buna dispoziţie, încrederea în adevăr, bine, frumos, ne pot conduce spre echilibrul personal.
Şi cum fiecare om are în el "o scânteie de dumnezeire", activând-o, putem respecta norme (legi) divine ce ne vor asigura o sănătate bună.comentarii
1 comentarii

Teapa...
Am avut si eu curiozitatea de a face un curs de initiere. Deja de la inceput cand la intrebarea "ce este de fapt Quigong?" mi-a raspuns "maestrul" ca voi vedea, dupa ce platesc, fara bon sau chitanta, evident... mi s-a parut suspect.
Desi e bine sa ai deschidere si spre lucruri pe care nu le intelegi inca sau deja, dar sa crezi ca un maestru are raspunsul la toate, doar pentru ca e asiatic...
E evident ca nici Doina Popa nu pricepe nimic, amestecand principiile de energie universala cu dumnezeirea, in legatura cu o sanatate buna...
MariusR
04.08.2011 13:25
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia