Tribuna
Medicina naturistă
Echinacea împotriva muşcăturilor de şarpe
C. MIERLUŞCĂ
1246 vizualizari
Echinacea împotriva muşcăturilor de şarpe

Echinacea este cea mai bine vândută plantă medi­cinală din toată lumea, deoarece medicii fitotera­peuţi o prescriu de zeci de ani.
Este planta renumită pentru întărirea sistemului imunitar. Tratează gripa, răceala şi o gamă largă de alte boli infecţioase.
Primii care foloseau echinacea erau indienii ame­ricani. Aceştia o folo­seau pentru tratarea ră­celilor, tuse, amigdalite, dureri de dinţi, răni căpătate în luptă şi chiar pentru muşcătura şarpelui cu clopoţei.
Doctorul Meyer din Pawnee, Nebraska a vândut echinacea cu titlul de panaceu. El a tratat cu suc­ces 613 cazuri de muş­cătură de şarpe cu clopoţei. Un medic a relatat următorul experiment cu echinacea, pe care l-a făcut Meyer personal. El şi-a injectat venin de crotal (şarpe cu clopoţei) în policele stâng. Umflătura a apărut rapid şi în decurs de 6 ore a ajuns până la cot. În acel moment, el a luat o doză de medicament, a spălat cu grijă zona afectată şi s-a culcat liniştit. Când s-a trezit după 4 ore, durerea şi edemul dispăruseră.
S-a constatat că echinacea are capacitatea specială de a împiedica răspândirea în ţesuturi a substanţelor res­pon­sabile de producerea unei infecţii. În cartea "Enzyklopädie der Heilpflan­zen", Andrew Chevallier recomandă echinacea la tratarea turbării, dar nu se specifică cât timp trebuie administrată. Se cunosc cazuri când turbarea a apărut chiar şi după un an de zile.
Deşi există 9 specii de echinacea, utilizate cel mai frecvent în scop comercial sunt echinacea purpurea şi echinacea angustifolia.
Echinacea este eficientă şi în cazul tumorilor şi împotriva infecţiilor produse de bacterii şi fungi, având în vedere că antibioticele de multe ori
nu-şi mai fac efectul deoa­rece au fost prescrise în exces.
Echinacea nu se reco­mandă în cazul bolilor auto­imune precum: leucemie, tuberculoză, scleroza în plăci, SIDA, lupus, poliartrită reuma­toidă şi alte afecţiuni autoimune.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA