Tribuna
Durerile sciatice
C. MIERLUŞCĂ
1386 vizualizari

Sciatica este o afecţiune care se manifestă prin dureri mari în regiunea şalelor, care iradiază de-alungul unuia sau ambilor nervi sciatici, de la şold înspre călcâie.
Se pot produce unele compresiuni mecanice pe rădăcinile nervilor sciatici datorită unor infecţii, fracturi de vertebre, sau chiar tumori. Diagnosticul urmează a fi pus numai de către medicul specialist.
Se recomandă băi complete de urzici. Medicul eleveţian Kunzle recomandă oamenilor să bea zilnic câte o ceaşcă de ceai de coada calului şi câte o ceaşcă de ceai de urzici. Cu aceste ceaiuri ar dispărea reumatismul, artroza, guta şi chiar sciatica, care uneori are cauze reumatice. Coada calului are proprietăţi de a curăţi rinichii de toxine care sunt eliminate din organism fără a mai provoca diferite boli.
Se pot pune şi comprese locale cu bitter suedez. Rezultate bune se pot obţine şi luând intern ceai de urzică combinat cu coada şoricelului. Comprese cu frunze proaspete de ferigă cu puncte negre, care se pun cu partea cu punctele negre pe zona dureroasă. Se împachetează bine peste noapte. Până dimineaţa durerile dispar.
Sciatica se poate trata foarte bine cu plante homeopate de aconitum şi brassica nigra.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica