Continental
Tribuna
Medicina naturistă
Dureri în gât
C. MIERLUŞCĂ
541 vizualizari

Durerile în gât pot anun­ţa o infecţie virală sau bacteriană sau chiar o la­rin­gită. Pentru aceasta este bine să ne tratăm cât mai natural şi să nu recur­gem la antibiotice. Se va face gargară cu ceai de salvie sau cu 2-3 picături de ulei esenţial de salvie (se găseşte la maga­zinul naturist) puse într-o cană cu apă caldă. Ule­iurile sunt chiar mai active decât infuzia de salvie. Se fac 2-3 gargare pe zi, timp de 2-3 zile.

Gargară cu apă sărată
Se va amesteca o lingu­rită de sare de masă cu o jumătate de litru de apă călduţă. Se va face garga­ră din oră în oră, timp de câteva zile, până la dispa­ri­ţia simptomelor.

Gargară cu miere şi suc de lămâie
Într-o cană cu apă fier­binte se va pune o lingu­riţă de miere, sucul unei lămâi şi un praf de sare. Se va face gargară de trei ori pe zi.

Gargară cu oţet de mere
Se amestecă o lingură oţet de mere cu o linguriţă de miere. Se va dilua cu ceai de muşeţel. Se va face gargară de trei ori pe zi.

Cataplasme cu sare grunjoasă şi suc de lămâie
Un pumn de sare grun­joasă se stropeşte cu suc de lămâie fierbinte. Sarea umedă se întinde pe un tifon şi se aplică pe gât timp de o oră. Se va înfă­şura totul cu un fular

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia