Tribuna
PNL
OCHIUL si urechea
"Draga mea, tu nu vei fi bogată niciodată"
N. I. DOBRA
2038 vizualizari

Aşa i-a spus Elaine, agen­tul ei american, Sylviei Kristel, când a divorţat de miliardarul Allan Turner şi n-a pretins jumătate din avere, mulţu­mindu-se cu ce i-a oferit acesta. Şi-a continuat: "Căsă­toria nu-i decât o afacere ca oricare alta". La care Sylvia i-a replicat: "Cum era să-i pre­tind o jumătate din uriaşa lui avere când am fost căsătoriţi doar şase luni?".
Dar, poate că nu ştiţi cine a fost Sylvia Kristel.
... S-a născut în 1953, în Utrecht, Olanda, unde tatăl ei avea un hotel-restaurant, în care bea în rând cu clienţii, iar celor trei copii - Sylvia, Maria­nne şi Nicolas - mama lor, ca să doarmă, le dădea să molfăie o cârpă înmuiată în coniac cu zahăr! A crescut înal­tă şi frumoasă, aşa că nu i-a fost greu să devină manechin la 17 ani. Apoi, în 1973, a devenit celebră peste noapte, după primul film "Emma­nuelle", descoperită şi distribuită fiind de un necu­noscut, Just Jaeckin, scenariul fiind după o carte de succes semnată de Emmanuelle Arsan, care descrie sau imaginează tot felul de aventuri erotice pe care le-a trăit în cele mai exotice locuri, dar mai ales în Thailanda, ţara turismului erotic.
Filmele având-o ca prota­go­nistă pe Sylvia Kristel în rolul Emmanuellei au fost văzute de 250 de milioane de spectatori şi nu în cinema­tografele de periferie, unde rulează, de obicei, filmele erotice, ci chiar în buricul Parisului, pe Champs Elysee. Când era preşedinte, Geor­ges Pompidou le-a interzis. A venit după el Valery Giscard d'Estaing, care le-a acceptat. Lipsită de prejudecăţi, Sylvia a acceptat toate posturile în care a fost pusă de scenarist şi regizori, pentru ea nudi­tatea fiind a doua natură, doar că, pentru a se menţine în formă, a început să bea şi să se drogheze, obicei care s-a accentuat după ce a ajuns la Hollywood, unde toată lumea bea şi trage pe nas, inclusiv avocaţii, dentiştii, medicii vedetelor. În ce priveşte bărbaţii, n-a trebuit să aleagă, de la Roger Vadim, Michel Piccoli, la Gerard Depardieu, Alain Delon, Michel Polnareff, plus cei cu care s-a căsătorit: Alain Cluny, Hugo Claus (cu care a avut un fiu, Arthur, născut în 1975), Allan Turner, Philippe Blot (care a ruinat-o în 1989, tocându-i aproape întreaga avere şi n-a avut puţin: case în Franţa, Olanda, Statele Unite, maşini de lux, bani. Sylvia a declarat cu nonşalanţă: "Când sunt beată, pot semna orice").
Avea 49 de ani când i s-a descoperit cancerul la gât. În pofida tratamentelor, cance­rul i-a atacat plămâni. Operaţie. Metastaze la ficat. Ştia că se prăpădeşte, după anii de excese de tot felul şi a scris: "Nu mi-e frică de moarte. Vreau să aleg moartea ca pe ultima mea dorinţă".
S-a prăpădit în urmă cu câteva săptămâni, omagiată de cei care şi-o mai amintesc din zilele ei de glorie.comentarii
8 comentarii

R.I.P. Emmanuelle.....binecuvantarea adolescentei mele :(((
Silvoi
16.11.2012 08:56
@ "aripa" dreapta, cea stangă?...
periscop
16.11.2012 09:26
Bai, m-ai spart ; ai fost vreodata la Hollywood ?
Cica "toata lumea bea si trage pe nas".
Cat de cretin poti sa fii sa debitezi asa ceva ?
Politistii, soferii, asistentele, inginerii, contabilii, gunoierii, vanzatoarele etc.
Ce imbecil...
clukr
16.11.2012 11:19
Dobra, Dobra. Si aloolist, si labadjiu. Praful se alege de tine.
nid
16.11.2012 13:14
Aventuri erotice in locuri exotice... Hai ca rimeaza...
abc
16.11.2012 13:53
...pentru ea, nuditatea fiind o a doua natura(???)...Eu credeam ca e prima.
abc
16.11.2012 13:55
Care o fi diferenta intre exotismul erotismului si erotismul exotismului ?
abc
16.11.2012 13:59
Tot n-ati invatat sa cititi fondul ci nu fundul articolelor lui NID , doctilor!
obletele nedumerit
16.11.2012 19:54
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia