Tribuna
Cura cu varză
C. MIERLUŞCĂ
1219 vizualizari

Varza are proprietatea de a curăţa organismul de toxine, iar atunci când este consumată în mod regulat, este un important pas pentru a schimba obiceiurile  alimentare.
    În curele de slăbire, se recomandă suc de varză un timp mai îndelungat.
    Varza reduce valorile ridicate ale colesterolului. Se va consuma sub formă de salată, câte 300 gr. zilnic, timp de trei zile pe săptămână.
Constipaţie: se vor consuma zilnic 200 gr. de varză murată care reglează flora intestinală, varza murată fiind bogată în fibre alimentare are efect de „măturare a colonului" şi de eliminare a reziduurilor.
Răni ce se vindecă greu : se pun zilnic comprese cu suc de varză, care contribuie la vindecare şi la scăderea riscului de infecţie.
Eczeme infecţioase, infecţii fungice : frunzele de varză zdrobite se pun comprese pe zonele afectate, timp de minimum patru ore, având o acţiune antiseptică asupra bacteriilor şi ciupercilor parazite.
Surmenaj fizic şi intelectual: se va consuma, timp de trei săptămâni, la prânz şi la cină, câte o farfurie de salată de varză.
Menopauză : consumul regulat de varză întârzie instalarea menopauzei, înlătură bufeurile, transpiratia şi nervozitatea.
Infecţii respiratorii: varza fiind foarte bogată în vitamina C, ajută la restabilirea imunităţii.
Dureri reumatice : se pun comprese cu varză bine zdrobită, minimum patru ore zilnic, sau  toată noaptea.




comentarii
1 comentarii

Din pacate varza are atatea calitati, dar in cazul persoanelor ce sufera de hipotiroidism sau hipertiroidism este indicat consumul redus de varza.
Mihaela
12.08.2014 08:37
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA