Continental
Tribuna
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
1076 vizualizari
Cu cărţile pe faţă

Nu ştiu prin ce împrejurări au ajuns la mine două sesizări ale doamnei Maria Miron (Sibiu, Calea Dumbrăvii, bl.17, ap.147) adresate, de fapt, Poliţiei Municipiului, respectiv Judeţului, privind un furt din locuinţă. Dacă M.M. este abonată la ziarul nostru, o informez că nu am veleităţi de detectiv ori de anchetator, aşa că... să insiste la poliţişti.
* Două articole mi-au reţinut atenţia din săptămânalul sibian Euroeconomia XXI nr. 485: Pandemia şi economia (Dan Popescu) şi Neliniştea di­naintea furtunii. Cât de aproape este o nouă criză mondială? (conf.univ.dr. Virgil Nicula).
* Locuitorii comunei Moşna sărbătoresc 30 de ani de parteneriat cu francezii din localitatea Le Manoir sur Seine. O prietenie trainică şi profitabilă. * Am primit, de la col.rtr. Cornel-Ştefan Rodean, revista "Epigrama", editată
de Uniunea Epigramiştilor
din România, şi publicaţia trimestrială "Rezervistul Sibian”, a cadrelor militare în rezervă şi în retragere din judeţul Sibiu, prin amabilitatea col.rtr. Ioan Părean. Voi reveni pe larg. * În această lună îşi serbează ziua de naştere unii membri ai Filialei Sibiu a Uniunii Artiştilor Plastici: Horea Ciontea, Florin Fota, Florin Oros-Viorel, Raluca Oros-Viorel, Ileana Selbing, Nicu Stancu şi poetul Nicolaie Lazăr. Le dorim sănătate! * Am vrut să văd ce cărţi noi au mai ajuns în librării. Nu mică mi-a fost surpriza să le găsesc închise, cu un afiş pe uşă cum că se vor redeschide... cândva. N-am înţeIes măsura, fiindcă acolo n-am văzut niciodată mai mult de 2-3 vizitatori, spre deosebire de înghesuiala de la Express. Nici să citim nu mai avem voie? * Apropo, prin toate magazinele şi instituţiile care lucrează cu public au fost trasate linii groase colorate, ca să ne arate cum să păstrăm distanţa între noi. Ca la puş­cărie, unde întemniţaţii n-au voie să umble decât pe linia galbenă de pe coridoare.
* Apropo, nu m-aş mira să ne trezim cu Parcul ASTRA împrejmuit cu sârmă ghimpată, ca să nu se mai întâlnească bătrânii în jurul meselor de şah! * Dacă n-ai şti că te afli în Sibiu, mergând pe strada N. Bălcescu te-ai crede într-un oraş occidental privind firmele: Marelbo, Enzo, Piazza Grande, Orangestore, Hug the Mug, McDonald's, Ted's Coffee Co. etc. Forme fără fond. (Poate, acum, cu pandemia, îşi vor reaminti guvernanţii vechiul slogan al liberalilor adevăraţi: "Prin noi înşine!") * Am fost anunţaţi că "Primăria igieni­zează spaţiile publice circulate şi face dezinfecţie în cartierele de blocuri" cu soluţii de hipoclorit de sodiu. Pişvasăr, ca şi cele care s-au dat când cu gripa aviară şi cu pesta porcină. Dacă n-am avut iarnă şi nu au fost cheltuiţi banii cu deszăpezitul, musai să-i tocăm cu "igienizarea şi dezinfecţia". Se pare că mai are balta peşte! * Dacă ne mai ţin mult ăştia închişi în apartamente şi garsoniere, n-ar fi de mirare ca unii dintre noi s-o luăm razna la un moment lat. Femeile agresate în familie au unde da fuga la locuinţele protejate, dar bărbaţii pe unde vor scoate cămaşa, că restaurantele şi terasele sunt închise!? Asta seamănă a discriminare... *Poate sunt eu prost, dar n-am înţeles care-i legătura între pandemie şi Imnul României pe care l-au transmis maşinile poliţiei?! Dacă aşa se risipesc viruşii, ar trebui să bată toate clopotele bisericilor din ţară din oră-n oră. La aiureli suntem, vorba baladei: "meşteri mari, calfe şi zidari", cu Iohannis zece, care îi întrece... * În în­cheiere, pentru descreţirea frunţii, o epigramă de Gh. Ro­gobete: "Merg astăzi deputaţii/Cu mâinile la spate/Să se înveţe fraţii/Pe când vor fi legate".

comentarii
9 comentarii

Mi-era dor de ceva mai cu nerv, pe izolarea asta!
08.04.2020 10:44
Nu ne mai putem apropia de cineva la mai puțin de 1,5 metri ! Va trebui oare, să cumpărăm păpuși gonflabile ? Nu, căci magazinele de specialitate ( ! ) sânt de asemenea, închise...
SoloGeek
08.04.2020 13:23
N. Bălcescu a fost vreodată pe...Bălcescu ?
E valabil și pentru Litovoi...
Ciripoi Publik
08.04.2020 14:00
nu mai fă pe ipocritu / că e bun hipocloritu
ThisCatHasClaws
08.04.2020 14:22
Comuna Pojorâta ,jud. Suceava e înfrățită cu Chateau D-Estrefond ( Franța ) ,sau,, Șatra Destrăbălaților,,, cum i se spune colocvial ( numai de n-ar afla franțujii ! )
Agenteur-X7
08.04.2020 14:35
Imnul are proprietatea de alunga spiritele rele și , în egală măsură, pe varvarii de tirani...
Eulalia Covrig
08.04.2020 14:48
Bretan Miklos este de fapt ...Nicolae Bretan ! Deci statuia nu trebuie îndepărtată ; doar numele trebuie corectat !
Sempronia Camfor
08.04.2020 15:01
În centrul satului Vița ( jud. Bistrița-Năsăud ) a fost amplasată acum 20 de ani ,chiar vizavi de biserică ,statuia unui personaj în vârstă. Pe soclu stă scris ; SZENT ISTVAN 1000-2000
Vânzătoarea de la magazin mi-a spus că e statuia unui pensionar care avea 1000 de lei pe lună, iar acum are 2000 de lei pe lună ( ?? )
Hergane Gorduna
08.04.2020 17:28
Bunicul din partea mamei ( 1862-1955 ) a fost martor la epidemia de holeră ( 1872-1873 ) care a decimat Ardealul .
Au murit atunci 8 din cei 10 frați ai lui. La un moment dat , în timp ce unul era îngropat , altul era pus în copârșeu iar al treilea agoniza în pat...
Zapis
09.04.2020 15:29
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia