Continental
Tribuna
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
1714 vizualizari
Cu cărţile pe faţă

Deşi în Sibiu bem cea mai bună apă, mulţi îşi cară apa de toate zilele cu bidoane de la Păltiniş, Gura Râului, Jina şi chiar Bâlea, cică-i mai "sănătoasă". Eu îi bănuiesc că o fac pentru economie, la noi apa fiind scumpă ca-n Sahara, deşi vine singură pe conducte şi nu are iz de căcat ca aia de-o beau bucureştenii, din Dâmboviţa.

* "Am depus la Registratura Primăriei Sibiu o petiţie (nr. 57224, în 13 VII 2017) şi n-am primit nici până acum răspuns că am sau n-am dreptate" (A.F.) Cine v-a pus să o înregistraţi în ziua de 13? Nu ştiţi că pentru birocraţii administraţiei locale cifra 13 e cu ghinion? Sfatul meu este perseveraţi... ocolind numărul 13.

* "Am cumpărat ardei iute verde din Spania, lămâi plasă din Grecia, lămâi vrac din Turcia, usturoi din China, ardei gras din Italia etc. Chiar toate legumele trebuie să le aducem de afară?" (Dan Pleşa) La magazi­nele "Express" ale S.C. Columbus Operaţional SRL găsiţi numai aşa ceva. Încercaţi să le ocoliţi, poate ori aduc marfă de calitate, ori dau faliment.

* În Cristian există un local "Nico's House" unde se mănâncă bine şi ieftin. (Dacă avea o firmă în româneşte era şi mai de laudă, de exempIu "La casa lui Nicu")

* Ultima factură de la Electrica Furnizare am primit-o într-un plic pe care scria albastru: "Bucură-te de tarife flexibile şi mai multe avantaje adaptate nevoilor tale de consum!" Cum să mă veselesc, mă, şacalilor, când, de la o lună la alta scumpiţi indispensabilul curent electric? Bag de samă că vreţi să ne aduceţi iarăşi la lampa cu gaz şi cu feştilă, ca la Păuca acum 60 de ani!

* Dacă aveţi o întâlnire de taină sau o aniversare intimă, vă recomand salonul Hotelului-restaurant "Împăratul romanilor": curăţenie, linişte, aer, servire promptă şi, ce-i mai important, preţuri rezonabile la vreme de criză.

* Tot aşa, dacă vreţi cărţi pentru toate gusturile, la preţuri modice, nu ocoliţi anticariatul "Lido" (str. G. Coşbuc nr.11), creat de Doru Liviu Bucur prin transformarea fostului bar cu acelaşi nume. (S-ar putea să mai găsiţi şi cărţi de-ale mele, de ieri şi de azi!)

* Toţi cei care le prezintă biografiile miniştrilor ne spun în ce funcţii au fost, ce diplome au, dar uită esenţialul: ce au realizat pe unde au trecut, au lăsat ceva viabil în posturile deţinute anterior, ca să ştim de ce au fost promovaţi...

* Pentru fluidizarea ieşirii din Cimiti­rul Municipal, Primăria a cheltuit 334.000 de lei. Feli­citări, dar eu vreau să intru!

* Un "întreprinzător" sibian zice că e "fotograful nunţii tale", la preţul de minim 700 euro. Păi, dacă la nuntă ia atât, la divorţ bă­nuiesc că-i mai lesne (deşi ambele evenimente sunt cu bucurie... pentru unii.)

* Am mai auzit una de basm: Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat un sondaj, întrebând elevii, dascălii, părinţii cum ar vrea să fie vii­torul an şcolar. Mă întreb, toţi conţopiştii din minister pe ce-şi mai iau salariile?

 

comentarii
4 comentarii

Mai demult exista o firma MOBELIT ,adica mobila de elita !
Fulbert Youlu
07.02.2018 08:53
sa bei apa din bidon / e acuma de bon ton
Plumbbob Priscilla
07.02.2018 11:31
pauceni pe care lumea nu putea sa-i mai incapa / conversau la lumanare si mancau slana cu ceapa
Albert Kalonji ,Kassaiul de Sud
07.02.2018 14:28
sa bei apa din bidoane / e la moda,bade ioane !
Varahagiri Venkata Giri
07.02.2018 16:46
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia