Tribuna
PNL
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
4045 vizualizari
Cu cărţile pe faţă

Că ne sunt urmărite con­vorbirile telefonice am ştiut şi înainte, ştiu şi acum, dar, mai nou, sunt instalate ca­mere web prin tot centrul Sibiului, ca să ce? Păi, poli­ţiş­tii locali pentru ce mai există, nu ca să ne urmă­reas­că şi să prevină infrac­ţiunile de orice fel. Să vă spun că am un vecin care a împânzit curtea cu aseme­nea camere, de la poartă până la tomberoanele pen­tru gunoi. De câte ori am oca­zia îi arăt curul!

* Un onanist - ca să folosesc ter­me­nul... ştiinţific - neavând altă preocupare, îmi soco­teşte banii pe care-i câştig lunar, fără  să ţină seamă de faptul că am în cartea de muncă atâţia ani câţi nu au toate neamurile lui la un loc. Mă întreb dacă ştie cum se numeşte mâna ursului.

* Am primit de la scriitorul Cor­neliu Şerban, membru al Ce­naclului Umoriştilor Si­bieni "Nicolaus Olahus" şi al Uniunii Scriitoriilor din Ro­mânia, volumul "O.K./K.0.", alcătuit din "catrene, gânduri, vorbe, cumpăniri, alte câteva pagini". Mulţumesc! Voi re­veni.

*  Înţeleg că sunt cam tolomac şi nu pricep de ce aducem lactate de la Cluj şi din Covasna, fructe şi legu­me din străinătate, bere de la Bucureşti, dar nici cură­ţenie în propria ogradă nu suntem în stare să facem, avem nevoie de o firmă din Oradea? Bine că măcar banii pentru deszăpezire rămân în judeţ, la o firmă din Orlat...

*  Ascultaţi o breaking news din 1924: "În trenul Si­biu-Bucureşti, Miercuri a avut loc un furt. D. Gabani din Si­biu ducea cu el o valiză în care avea lire sterline, dolari şi co­roane cehoslovace în va­­loare de 5 milioane. Aţi­pind, i s-a sustras valiza". A trecut atâta vreme şi proştii n-au dispărut, doar sunt alţii. Păi, te podideşte râsul când auzi, în zilele noastre, la tv, că "un cal a căzut într-o fân­tână din satul X şi a fost sal­vat de pompieri după şase ore" sau că "angajaţii ISU din cartierul bucureş­tean Feren­tari au reuşit să prindă o pisică, urcată într-un copac de unde nu s-a mai putut da jos" şi "doi tu­rişti s-au rătăcit în munţi, au sunat la 112 şi au fost găsiţi de salva­mon­tişti". Astea sunt ştiri de inte­res naţional?

* Am sperat că dacă dau frigul şi ploaia se va mai aerisi Sibiul de turişti, dar m-am înşelat. Vin în con­tinuare ca la Maglavit, când trăia Petrache Lupu, ăla de zicea că a stat de vorbă cu Dumne­zeu. Umblă bezme­tici prin centru, se bulucesc în Piaţa Mare, beau ceai pe post de vin fiert şi mănâncă toate gunoaiele, la preţuri duble decât la ei acasă. Mai­muţoiul ăla care face ban­curi proaste în faţa maga­zinului de-i zice acum "Ex­press"(Mai bine-l botezau "Marfar") vinde baloane de un leu cu 5 şi tolomacii cum­pără, ca să le închidă gura puradeilor răzgâiaţi. 

Auziţi o întrebare "deşteaptă", pusă de o gazetăriţă de la o fiţuică locală gratuită: "Care este mesajul dumneavoastră pen­­tru ceilalţi români de 1 Decembrie?". Bineînţeles că toţi cei abordaţi au răspuns ce era de aşteptat, n-a zis unul că ne doreşte boli, sără­cie, necazuri, incendii, inun­daţii, accidente etc. Păi, a­tunci, fătucă dragă, de ce mai ţii oamenii la poveşti? (Ca şi cele care le întreabă pe babele care se duc să pupe oase de morţi de ce sunt acolo. "Ca să ne-ajute bunul Dumnezeu, să ne dea sănătate, s-avem noroc, maică şi să mâncăm nişte sărmăluţe gratis sau fasole, că la cazan iese mai bună". Fâs! Aşa jurnalişti, aşa răs­punsuri. 

comentarii
5 comentarii

Dobra, te rugam sa ne aratzi si noua sublimul tau cur!
Admiratzionerii
14.12.2017 17:36
Cea mai buna firma de deszapezire o are Dumnezeu. El trimite un val de aer tropical din nordul Africii si...gata !
15.12.2017 18:21
NID ii arata vecinului Augustul Sau Fundament !!!
lucien bolyai
16.12.2017 10:12
Nu stiu cat de "stiintific" este termenul "onanist" dar stiu ca provine dupa numele personajului biblic Onan care dupa legile Talionului era obligat sa se casatorasca cu cumnata sa ramasa vaduva dar prefera sa-si arunce "samanta in iarba " ...
Relu!
17.12.2017 09:11
Ai secole de ani vechime in cartea de munca, pentru ca ai "grupa" caci ai muncit in conditzii de toxicitate toata viatza, ca si acum. Pentru o viatza mai sanatoasa de-acum inainte, te rugam sa-tzi scotzi capul din propriul cur!
E aer ceva mai curat...
Onea Nist (onanistician si filosof)
18.12.2017 20:57
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia