Tribuna
PNL
Cu cărţile pe faţă ;
C. N. PICĂ
1993 vizualizari

În revista Cultura (director Augustin Buzura) nr. 34, 2014, Ion Brad scrie un fel de cronică la cartea "Aripile demonului", volumul IV, editura Limes, 2013, avându-l autor pe sibianul prin adopţie Mircea Tomuş, care a renunţat la critica literară în favoarea prozei. Octogenarul poet-diplomat-politruc l. B. îşi încheie eseul despre volumul octogenarului M. T. apoteotic: "Bravo, încă o dată, Mircea Tomuş!" n Am fost avertizaţi să avem grijă la falşii angajaţi ai Eon Gaz, care cică, intră prin case şi fură tot ce apucă. Drept să vă spun, eu mă tem mai mult de adevăraţii slujbaşi ai respectivei societăţi, ăia cu facturile! n Dacă vine Radu Beligan la Sibiu pe bani, spectacolul se anulează din lipsă de spectatori. Dacă vin - pe daiboj - alde Puya, Ruby, Mandinga, Vunk, Ami, Raluka etc., se îmbulzesc sibienii ca la sfintele moaşte sau când se împarte apă sfinţită din tulumbele pompierilor. Mari iubitori de cultură sibienii noştri! n Vorba unui prieten, când mergeam la vreo "sindrofie" sponsorizată: "Dacă-i gratis, participanţii beau ca înecaţii." n Sunt curios câţi vor merge să-i vadă pe Anca Ţurcaşiu, nu de mult divorţată şi pe Andrei Duban, primul pionier al ţării, la spectacolul "Amor în farmacie", preţul fiind doar de 50 de lei, elevii, studenţii, pensionarii plătind jumătate. (Pe vremuri şi militarii aveau ceva reducere, dar acum sunt... profesionişti.) n Statisticienii - ăia de nu fac altceva decât să numere tot ce mişcă - au constatat că Sibiul e pe locul 5 în ţară după numărul de turişti care-l vizitează. Eu aş băga mâna-n foc că e între primele trei. @n Bucureşti ce să vezi sau în Constanţa? Clasamentul meu e: Timişoara, Braşov, Sibiu. n Cine ar trebui să măture parcarea de pe strada Xenopol? Bănuiesc că aceia care încasează banii, fiindcă-i parcare cu plată. n Între promisiunile făcute de primarul Nicolae Dancu alegătorilor comunei Păuca este şi aceea că, până la sfârşitul mandatului, locuitorii satelor Broşteni şi Bogatu vor avea reţea de alimentare cu apă şi, după cum îl ştim, se va ţine de cuvânt. n Pe strada Tg. Vinului a mai fost inaugurată un fel de fântână arteziană care, ca şi cea din faţa Telefoanelor de pe strada N. Bălcescu, risipeşte apa pe trotuar şi-i... răcoreşte pe trecători. Se pare că pro­iectantul acestora ar trebui să se reprofileze pe cişmele şi adăpători. n Afiş: "Servim îngheţată italiană artizanală". Că-i artizanală ori "mecanică" e mai puţin important, contează din ce-i făcută: din lapte sau din apă, prafuri şi coloranţi. Oricum, sibienii ling din coşuleţe într-o veselie: rece şi dulce să fie! n Dacă şunca luată de la magazinul Floaş (zis Billa) are termen de valabilitate 24 de ore(?), în schimb smântâna de Albalact e bună trei săptămâni, iar brânza cu smântână Covalact o poţi ţine în frigider două săptămâni. Ascunse sunt căile... alimentaţiei raţionale.
comentarii
3 comentarii

La Puya et company, intrarea e gratis. La Radu Beligan, biletele costa 80 de lei... Aici e diferenta... Plus ca lumea amatoare de teatru e tot mai putina si mai varstnica. In schimb, tineret cat vrei pt. paranghelii..
gogu
01.10.2014 08:33
De acord cu Gogu.
spectatoru
01.10.2014 09:20
Si ce?E mult 80 lei?Beligan a sustinut ca voteaza cu Ponta,deci e nevoie de fonduri,bani si de unde sa-i ia daca nu de la fraieri.Pe langa bilet se cere poate si o donatie acolo pentru binele poporului,in viitor,nu acum...Dupa cum se promite vom umbla pe taxe nemaiintalnite sau nemaiauzite pana la dottore,slavit fie-i numele in frunte cu hoasca bolsevica.
corbul
01.10.2014 20:33
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica