Tribuna
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
1019 vizualizari

Astăzi se împlinesc cinci luni de când au demarat lucrările pe strada Xenopol şi nici vorbă să se vadă... luminiţa de la capătul tunelului. Nici nu-i de mirare din moment ce "meşterii" au program precum funcţionarii, de la 8 la 16, cu pauze de cafea, de ziar, de masă şi de poveşti. Dacă se întărâtă, poate termină în cinstea aniversării Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie, care-i la 7 noiembrie! * Rămânând în domeniu, doamna Georgette Frendel ne scrie că "drumul din Răşinari la Prislop este de ani de zile într-o stare deplorabilă. L-am votat pe actualul primar, Bucur Bogdan, tocmai pentru că a promis repararea acestui drum, dar nu s-a ţinut de cuvânt (...)" În preajma viitoarelor alegeri, precis va face câte ceva, ca să-l alegeţi din nou. * A ieşit nr. 4 al Gazetei care apare la Tilişca şi Rod, realizată de Maria Morar, Nicolae Mogoş, Marius Halmaghi, tehnoredactare Nicolae Hodiş. Are un conţinut interesant, dacă ar fi să menţionez doar articolele despre istoria rodenilor în Rusia şi istoricul Parohiei Ortodoxe Române din Rod (unde este menţionat şi un străbunic de-al meu). * Se fac tot felul de proiecte şi programe pentru ieşire din criză, dar în niciunul n-am găsit o referire la necesitatea de a pune osul la muncă. Cred că suntem singurii din lume care preferăm să luăm ajutor de şomaj în loc să ne câştigăm existenţa cu sudoarea frunţii şi-a braţelor. (L-am găsit pe unul zicând: "Decât să lucrez pentru 700 de lei, mai bine stau şi primesc 500"). * Mă mai uit prin ziare la mica publicitate. Sunt tot mai numeroase doamnele văduve, încă în putere, care îşi caută parteneri de viaţă. Eu n-aş avea curaj să mă încurc cu o asemenea femeie "curată, gospodină, vrednică, care nu bea, nu fumează, nu-i materialistă, nici aventurieră" care şi-a "terminat" soţul la 51 de ani... * Mi-a plăcut definiţia pe care o dă Leon Bloy burghezului: "Este un porc care vrea să moară de bătrâneţe". * La televizor se dau toţi de ceasul morţii din cauza crizei, iar în Sibiu sunt ticsite terasele, cafenelele şi barurile din zori şi până în puterea nopţii. N-or fi chiar toţi turişti străini. * Ieri s-au împlinit 29 de ani de la moartea filozofului D.D. Roşca (11 II 1895-25 VIII 1980), una dintre personalităţile săliştene de marcă. * Vara, principala conversaţie a celor care nici n-au ieşit la pensie, nici nu sunt (încă) şomeri, când se întâlnesc pe stradă, e pe tema concediului: l-ai avut, nu l-ai avut, unde ai fost, unde vei merge etc. Când le spun că, anul ăsta am stat acasă, se miră. Ei, da, n-am avut chef să mă duc nici măcar până la Ocna. Am citit câteva cărţi, m-am uitat la tenis şi la atletism, am jucat bowlling şi m-am simţit bine. E puţin lucru, într-o lume tot mai agitată, tot mai speriată?comentarii
4 comentarii

bowling se scrie cu un singur 'l'
politia ortografica, ortoepica si de punctuatie
26.08.2009 00:27
Ptr.politistul orto...pedic,orto...dox : si ce ai dumneata cu omul,ti-a stat l-ul in gat sau iti sta omul in gat ? Ne-ai convins ca esti orto...ce vrei dumneata,dar care-i carmazul ?
d-usa-atlanta
26.08.2009 10:19
Cu str Xenopol primarul si-a facut campanie si a promis ca-i gata prin septembrie.A uitat sa specifice si anul.
Votati din nou Johanis ca treaba sa mearga ceas.
marius
26.08.2009 15:46
drumul spre marea neagra comunitate prislop este in curs de finalizare. domnul primar sa nu uite ca este roman si trebuiesc reparate si drumurile din comuna.tara arde si sasoaica moare de grija ciorilor.
rasinareanul
26.08.2009 17:46
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA