Tribuna
PNL
Consiliul Con­cu­renţei a amen­dat 4 companii pentru trucarea ofer­telor la li­ci­taţii organi­zate de Transgaz

"Consiliul Concurenţei a sanc­ţionat patru companii cu o amendă în valoare totală de 25.464.865 lei (aproximativ 5,6 milioane euro) pentru trucarea a două licitaţii organizate de SNTGN Transgaz SA Mediaş. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei privind o posibilă înţelegere între com­panii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Trans­gaz SA, în perioada 2009-2011, în vederea atribuirii unor con­tracte de racorduri de gaze naturale", ne-a precizat Adela-Daniela Marin, inspector de con­curenţă, coordo­nator, la Inspec­toratul de Concurenţă Sibiu.
Este vorba despre: SC Cond­mag SA şi SC Inspet SA, care au fost amendate cu 4.548.658 lei, respectiv cu 7.296.204 lei, pentru reali­zarea unei înţelegeri privind partici­parea cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Racord gaze naturale Buti­manu - Brazi, pentru alimen­tarea cu gaze a cen­tralei de cogenerare Brazi", organizată în anul 2009 (truca­rea a constat în schim­bul de informaţii sensibile, cu caracter confi­den­ţial, care au permis SC Inspet SA să câştige licitaţia, conform unor înţelegeri preala­bile); SC Moldocor SA a fost amendată cu 2.235.028 lei şi SC TMUCB SA cu 11.384.975 pentru realizarea unei înţele­geri în scopul participării cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Conducta de transport gaze 20 Giurgiu-Ruse", organizată în anul 2011 (trucarea licitaţiei s-a realizat prin corelarea ofertelor depu­se de către cei doi concurenţi - SC TMUCB SA a transmis SC Moldocor SA informaţii confi­den­ţiale cuprinse în oferta sa financiară).
Adela-Daniela Marin a ţinut să sublinieze că "Legea Con­curenţei interzice orice fel de înţelegeri, exprese sau tacite, între agenţii economici, ori între asociaţiile de agenţi economici, care au ca obiect, sau ca efect, denaturarea concurenţei, în special cele care urmăresc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte". (V. A.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia