Tribuna
Sevis
Medicina naturistă
Coada şoricelului (Achillea millefolium)
C. MIERLUŞCĂ
701 vizualizari

Este o plantă erbacee, perenă, care creşte de la câmpie până în zona mon­tană. Conţine acid salicilic, gluteolină, gliceride ale acizilor stearic, linoleic, linolic, oleic; vitamina C, săruri de potasiu.
Planta se foloseşte în afecţiuni digestive, renale, nervoase, hemoragii. Are calităţi anticonvulsive, hipo­tensive şi antiseptice.
Pentru tratarea rănilor, ulcerelor varicoase, hemo­roizilor, fisurilor sânului, crăpăturilor picioarelor, se foloseşte sucul proapăt presat. Coada şoricelului a dat rezultate în dischinezii biliare, insuficienţă hepa­tică, bronşite, cistite, ano­rexie, abcese dentare, ec­zeme şi chiar în cazuri de cancer, unde se asociază cu urzica şi gălbenelele. Pentru tratarea de viermi intestinali, se infuzează două linguri de flori, la o cană de apă clocotită, care se acoperă 10 minute, se strecoară şi nu se îndul­ceşte. Se bea pe stomacul gol. În caz de sinuzită, se fac inhalaţii nazale. Ceaiul este folosit la igiena oculară. Intră în formula ceaiurilor gas­trice, hepatice, diuretice, laxative, antihemoroidale şi antiastmatice.
Nu se foloseşte în cazul rănilor proaspete, deoarece produce iritaţii locale.
Planta se culege pe timp însorit, în perioada iunie-august.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia