Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Coada şoricelului (Achillea millefolium)
C. MIERLUŞCĂ
939 vizualizari

Este o plantă erbacee, perenă, care creşte de la câmpie până în zona mon­tană. Conţine acid salicilic, gluteolină, gliceride ale acizilor stearic, linoleic, linolic, oleic; vitamina C, săruri de potasiu.
Planta se foloseşte în afecţiuni digestive, renale, nervoase, hemoragii. Are calităţi anticonvulsive, hipo­tensive şi antiseptice.
Pentru tratarea rănilor, ulcerelor varicoase, hemo­roizilor, fisurilor sânului, crăpăturilor picioarelor, se foloseşte sucul proaspăt presat. Coada-şoricelului a dat rezultate în dischinezii biliare, insuficienţă hepatică, bronşite, cistite, anorexie, abcese dentare, eczeme şi chiar în cazuri de cancer, unde se asociază cu urzica şi găl­benelele. Pentru tratarea de viermi intestinali, se infuzează două linguri de flori, la o cană de apă clocotită, care se acoperă 10 minute, se strecoară şi nu se îndulceşte. Se bea pe stomacul gol. În caz de sinuzită, se fac inhalaţii nazale. Ceaiul este folosit la igiena oculară. Intră în formula ceaiurilor gastrice, hepatice, diuretice, laxative, antihe­moroidale şi antiastmatice.
Nu se foloseşte în cazul rănilor proaspete, deoarece produce iritaţii locale.
Planta se culege pe timp însorit, în perioada iunie-august.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia