Tribuna
Citite, auzite: "Înţelepţii nu ştiu să le vorbească regilor"
N. I. DOBRA
1365 vizualizari
Citite, auzite:

* Nişte "cercetători" au găsit formula de fabricare a unor pilule, care, înghiţite, după o iahnie de fasole cu varză murată şi ceva ceapă prăjită pe deasupra, face pârţul frumos mirositor! Când apar la noi aceste "suplimente alimentare", voi cumpăra, dar să miroasă a levănţică şi să omoare moliile...

* Alţi cercetători au ajuns la concluzia că, după moartea soţului, starea de sănătate a nevestei se îmbunătăţeşte, în vreme ce la bărbaţi e invers. Pe ăştia îi cred, dovadă că văduvele trăiesc încă mulţi ani, unele căutând chiar alţi fra­ieri.

* Îmi vine să râd când aud formula, foarte frec­ventă în Statele Unite: "Vă mulţumesc pentru timpul acordat", ceea ce-i o idioţenie când stai de vorbă cu un semen. Numai Celui de Sus îi putem mulţumi pentru "timpul acordat".

* Citeam într-o carte că soţia unui împătimit al jocurilor (table, remy, cărţi), când băga de seamă că soţul ei pierde (acasă fiind), ca din greşea­lă, răsturna măsuţa şi le strica "jucăria". Mi-am amin­tit de o scenă asemănătoare: eram în Deltă, pe ponton şi, în fiecare zi, jucam cărţi, noi, "băieţii". La un mo­ment dat, una dintre neveste, exasperată că nu le dădeam atenţia meritată, s-a repezit ca o harpie, ne-a adunat cărţile şi zvârrr! cu ele în Dunăre! Ghinionul ei a fost că aveam şi rezerve...

* Aş avea o propunere: ca parla­mentarii să aibă vacanţe ca elevii, dar să nu aibă pretenţia să fie plătiţi. Vă garantez că ţara ar fi mai câştigată: economie de curent electric, de gaz metan, de apă, de hârtie igienică, de legi aiurea... Ar merita o încercare, deşi, dacă ar fi după mine, i-aş aduna doar de două ori pe an, câte trei zile, să voteze şi să se întoarcă la locurile de muncă (dacă au) ca deputaţii din Marea Adunare Naţională defunctă, pe care o tot invoca bietul Ceauşescu la parodia de proces instrumentat de Ion Iliescu.

* Ungurii o ţin gaia-maţu cum că Ardealul li s-ar cuveni lor, nu românilor, scormonind printre hârţoage adevărate sau contrafăcute. Eu aş zice la Bruxelles, dacă m-ar întreba cineva, că, dacă le e atât de dragă Transilvania, de ce să nu se lipească Ungaria la ea şi să facem un stat româno-maghiar, o adevărată putere în zonă, de toată frumuseţea (331.427 kmp şi 30 milioane de locuitori) şi-ar avea şi ei ieşire la mare! Păi nu?

* Zice că ăia de conduc UE consideră că România e în ur­mă dacă se face raportul între numărul de studenţi şi populaţia ţării. Aşa o fi, dar e în top la numărul de analfabeţi raportat la numărul de locuitori, aşa că undeva tot suntem fruntaşi. Şi-apoi, ca să culegi zmeură sau căpşuni prin ţările calde, n-ai nevoie nici de doc­torat, nici să ştii să citeşti! (La noi, tinerii nu sunt angajaţi fiindcă n-au experienţă, iar cei care o au... sunt prea bătrâni. Fiică-mea cea mică, după ce-a termi­nat facultatea, un an de zile n-a găsit loc de muncă în Timişoara, oraş occidental. A trimis un CV la celebra firmă "Puma" din Nürnberg - între multe altele - şi-a fost angajată în câteva săptămâni, cu primă de instala­re, cu tot tacâmul. De aia pleacă tinerii, de nevoie.)

* Închei cu un sfat: "Înţelepţii nu ştiu să le vorbească regilor. Acestora trebuie să le vorbeşti fie cât se poate de puţin, fie cât se poate de plăcut lor". E valabil şi pentru mahării zilelor noastre.

comentarii
3 comentarii

Da de ce v-atzi dus la naiba-n praznic pana in Delta sa frecatzi cartzile, maica, nu se deschisese terasa Firida?
Fata lu Mama Omida
16.02.2018 11:03
Pilula care transforma iahnia de fasole intr-un zefir filtrat si igienic ( ?? )
Wessin y Wessin
16.02.2018 15:41
Pe ce post lucrează fata cea mică la Puma?e cositoare?
Cip
17.02.2018 19:25
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia