Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Cimbrişorul (Thymus Vulgaris)
C. MIERLUŞCĂ
804 vizualizari

Creşte cultivat prin grădini, dar şi în flora spontană. Este folosit ca şi condiment în alimentaţie, dar şi ca plantă cu calităţi medicinale. Se foloseşte partea externă în timpul înfloritului din iunie până în august. Conţine uleiuri eterice cu thymol 50%, carvacrol, borneol, cymol, pinen, flavonoizi, tanin.
Datorită uleiurilor volatile, este un bun dezinfectant şi se foloseşte în tratamentul bronşitelor, tusei convulsive, ajută în caz de probleme stomacale, intestinale, viermi intestinali, întăreşte nervii, înlătură durerile reumatice mai ales dacă este folosit sub formă de băi.
Intern, se prepară un ceai dintr-o lingură plantă la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se îndulceşte cu miere. Se beau 3 ceşti pe zi.
Pentru probleme stomacale, se indică următorul amestec: cimbrişor - 20 g, chimion - 10 g, mentă, tintaură - 10 g. O linguriţă din amestec se pune la o cană de apă în clocot. Se acoperă 10 minute. Se beau 3 căni pe zi. Ceaiul de cimbrişor se indică şi în cazul durerilor de cap şi gât. Planta se foloseşte în homeopatie la tratamentul tusei şi în afecţiuni ale stomacului. Nu se cunosc contraindicaţii dacă se dozează normal.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia