FITS 2022
Tribuna
Medicina naturistă
Ce ne spun unghiile

Adâncituri în unghii - pot indica afecţiuni ale pielii, ploriazis, eczeme, alopecia, artrită - o afecţiune în care sistemul inumitar atacă articulaţiile şi muşchii.
Şanţuri orizontale - apar după infecţii grave şi în urma chimioterapiei, dar şi la persoanele cu probleme circulatorii.
Unghii pe jumătate albe, pe jumătate cafenii - indică insuficienţă renală, care produce o modificare chimică în sânge. Se impune consultarea unui specialist.
Dungi verticale închise la culoare - sunt întâlnite adesea la persoane cu piele de culoare închisă şi pot fi perfect normale, dar pot fi şi un semn al unui tip de cancer de piele. Trebuie să consultaţi medicul.
Linii roşii sau cafenii sub unghii - indică o deteriorare a capilarelor sanguine, dar pot indica şi o infecţie a valvelor inimii. Consultaţi medicul.
Unghii curbate în sus sub formă de lingură - indică anemie provocată de carenţa de fier sau de vitamina B12.
Pentru a preveni pătarea unghiilor mâncaţi ficat, gălbenuş de ou, brânză, peşte gras bogat în vitamina A.
Femeiilor gravide nu li se recomandă să mănânce ficat sau produse din ficat (pate). Restul persoanelor li se recomandă o porţie de ficat pe săptămână.
În timp ce spălaţi rufele, se recomandă purtarea unor mănuşi menajere.
Pentru a vă menţine unghiile hidratate este indicat a le unge cu ulei de ricin în fiecare seară. Includeţi minerale, precum şi calciu, care se găseşte în produsele lactate şi în legume cu frunze verzi, iar absorbţia lui se produce în prezenţa vitaminei D, produsă de organism ca reacţie la lumina solară şi lizină, un aminoacid în leguminoase şi boabele de soia.
Pentru prevenirea petelor albe se recomandă zinc, care este prezent în carne, fructe de mare, cereale integrale şi produse lactate.
Întăriţi-vă unghiile cu o infuzie de coada calului, care conţine dioxid de siliciu. Acest mineral vă ajută să aveţi unghii tari.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA