FITS 2024
Tribuna
Medicina naturistă
Atenţie la periuţele de dinţi!
C. MIERLUŞCĂ
1724 vizualizari

Periuţele de dinţi de multe ori ne rănesc dinţii, pe măsură ce ne spălăm sunt rigide, ne rănesc gingiile şi particule de mâncare intră în rănile apărute şi încep să putrezească, producând infecţii. Periuţele devin infectate cu bacterii. Aşa apare parodontoza, o infecţie care afectează structura osoasă ce susţine dantura. Aceasta poate duce la inflamarea articulaţiilor, tensiune arterială crescută, afecţiuni ale rinichilor, inimii, stomacului, ochilor, nasului şi urechilor.
Putem evita toate acestea printr-o metodă foarte simplă practicată de yoghini. În loc de periuţă de dinţi folosesc periuţe de unică folosinţă din tulpini sau mlădiţe de păr, lămâi, coacăz, zmeură, pin, molid. O mlădiţă de 15 cm de molid se mestecă la un capăt până seamănă cu o periuţă. Capătul ros se poate folosi pe post de periuţă ca să curăţăm dinţii şi să masăm gingiile, luând în considerare că aceste mlădiţe conţin şi anumiţi compuşi benefici.
Pasta de dinţi este şi ea destul de periculoasă dacă are în compoziţie fluor pe care copiii o pot înghiţi inconştient. Unul din cei mai cunoscuţi producători de pastă de dinţi a fost dat în judecată pentru conţinutul ridicat de fluor din produsele sale şi care a produs moartea unor copii care au înghiţit pasta de dinţi în timp ce se spălau.
Yoghinii nu folosesc pastă de dinţi deloc şi folosesc un amestec de săruri sub forma unei pudre amestecate cu ulei.
O variantă ar fi prepararea unui amestec dintr-o linguriţă suc de lămâie, o linguriţă ulei vegetal, două linguriţe pastă de dinţi, 1/2 linguriţă bicarbonat, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă ghimbir pudră. Se amestecă totul şi se pune într-un recipient închis. Se ia cu degetul arătător din acest amestec şi se curăţă dinţii şi gingia prin masaj. Se va folosi apoi şi o periuţă bine dezinfectată şi foarte multă apă.
Limba se va curăţa cu degetul arătător începând din spatele limbii către vârf până stratul alb sau galben dispare şi apare culoarea roz. Apoi se aplică puţin ulei.
Bibliografie: "Cum să trăim 150 de ani" - Mikhail Tombakcomentarii
1 comentarii

Ce facem acuma ne intoarcem inapoi cu civilizatia ? Articol fara interes educativ.
cititor
28.01.2014 13:12
Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica