Tribuna
Medicina naturistă
Aloe (Aloe arborescens)
C. MIERLUŞCĂ
1123 vizualizari

Cititorii ziarului Tribuna doresc să ştie cât mai multe despre această plantă cu calităţi deosebite.
Aloe arborescens provine din Africa, fiind la noi o plantă cultivată, care poate atinge înălţimea de 3 m, diametrul de 8 cm. Frunzele sunt cărnoase, lungi cu spini moi pe margine. Înfloreşte roşu, cu flori cilindrice drepte, fructele sunt capsule cu numeroase seminţe. Planta conţine o substanţă activă amară, numită capaloină, precum şi alte derivate de antrachinonă.
Planta este cunoscută încă din antichitate, datorită virtuţilor ei medicamentoase. Este folosită în constipaţie. Se prepară o infuzie dintr-un vârf de cuţit pulbere plantă, la o cană de apă. Se pune o lingură de miere. Se administrează zilnic, câte o linguriţă, înainte de fiecare masă. Această reţetă se poate administra în gripă, reumatism, alcoolism, dureri de cap, astm, ulcer, angină.
Planta trebuie să fie mai mai veche de 3 ani şi să nu fie udată 5 zile înainte de folosire.
O altă reţetă şi mai valoroasă, practicată de un călugăr franciscan din Brazilia, care a dat rezultate miraculoase în cancer şi leucemie, unde nu se mai sperau rezultate pozitive cu tratamentele alopate, această plantă a uimit o lume întreagă.
Reţeta este: o jumătate kg de miere, două frunze mari de Aloe Vera sau 70 g Aloe arborescens şi 3 linguri de coniac sau ţuică de fructe. Totul se mixează până devine o pastă. Se administrează câte o lingură, cu 15 minute înainte de masă, câte 3 linguri pe zi. Cura durează cel puţin 14 zile. Se pot face 4 cure pe an. Reţeta se poate administra şi preventiv.
Aloe Vera este o plantă ornamentală, care se înmulţeşte prin despărţirea tufelor. Se cultivă într-un compost de nisip fin. Iarna se udă foarte puţin.comentarii
1 comentarii

Reteta este testata si pot sa va spun ca in multe cazuri se vad efectele
mieresibiu.ro
21.12.2011 08:40
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia