Tribuna
Medicina naturistă
Afinul (Vaccinium myrtillus)
C. MIERLUŞCĂ
1274 vizualizari

Afinul este un arbust întâlnit în tăieturile de pădure fiind considerat o plantă invadatoare. Este răspândit în Europa, nordul Asiei şi al Americii.
Conţine tanin, vitamine, flavoniozi etc. Planta înfloreşte în perioada mai-iunie. Fructele sunt bace sferice, negre-albăstrui, brumate, comestibile. Frunzele se adună în scop medicinal înainte de fructificare. Atât frunzele cât şi fructele sunt folosite la tratamentul diareei şi pentru mărirea acuităţii vizuale.
Se indică în diabet, infecţii urinare, uremie, gută, reumatism. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană de apă în clocot. Se lasă acoperită 30 de minute. Se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi. Cura durează 40 de zile.
În acelaşi scop se pot folosi fructele în stare proaspătă sau uscată. Extern, se foloseşte pentru tratarea de faringite, stomatite, afte: 2 linguriţe fructe uscate, peste care se toarnă o cană de apă clocotită, care se mai fierbe 3 minute. Se acoperă 30 de minute, se strecoară şi se foloseşte călduţă, sub formă de gargară de mai multe ori pe zi.
Este o specie meliferă, oferind albinelor nectar şi polen (pondere apicolă mijlocie).comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia