Tribuna
5 trucuri pentru o baie de vis: sfaturi de amenajare pentru băi
5 trucuri pentru o baie de vis: sfaturi de amenajare pentru băi

Baia este locul în care te poți relaxa după o zi lunga, în care iți poți face rutina de îngrijire sau unde te poți pregăti de plecare dimineața. De aceea, este important ca baia să fie o cameră amenajată după gustul tău, în care să te simți confortabil și care să fie 100% funcțională. 

 

Dacă îți doresti o baie care să arate de vis, iată câteva sfaturi de amenajare care ți-ar putea fi utile

 

Investește în baterii și sisteme pentru duș

 

Accesoriile pentru chiuvetă și duș sunt importante deoarece au nevoie de o rezistențș sporită. Poți chiar asorta bateriile cu sistemul pentru duș și în acest mod să dai un ton deosebit întregii băi. Dacă optezi pentru duș walk-in, încearcă sisteme de dus de la Sensodays.ro realizate din materiale de calitate și cu un design modern. Pentru o baie modernă optează pentru baterii și sisteme de duș în nuanțe precum argintiu sau negru, iar pentru o baie retro sau chic optează pentru baterii în de bronz și auriu..

 

Alege o oglindă potrivită

 

În special pentru o baie mică de apartament, alegerea unei oglinzi care să se potrivească cu finisajele și obiectele sanitare poate da impresia de loc aerisit și spațios. Plasează oglinda tradițional deasupra chiuvetei dacă iți dorești o amenajare clasică și optează pentru o formă rotundă dacă preferi un design minimalist sau romantic. Dacă preferi un design clasic sau modern optează pentru o piesă dreptunghiulară. Alte idei pentru amplasarea oglinzii sunt plasarea acesteia pe peretele opus căzii ori cabinei de duș sau în stanga ori în dreapta chiuvetei, deasupra blatului.

 

Alege cu atenție accesoriile

 

Accesoriile pentru baie precum prosoapele, recipientele pentru săpun sau sticluțele cu parfum de casa sunt importante deoarece dictează atmosfera pe care o vei crea. Optează pentru accesorii care se asortează cu mobilierul sau finisajele, însă ghidează-te și după texturile sau culorile care iți dau o stare de bine. De asemenea, poți adăuga plante artificiale pentru un decor inspirat din natură. Pentru prosoape alege materiale de calitate și cu putere mare de absorbție, astfel încât fiecare duș să fie un răsfăț.

 

Ține cont de siguranță

 

Dacă gresia sau faianța sunt alunecoase și există riscul de a aluneca sau a te lovi, atunci pune siguranța pe primul loc și cumpără preșuri, covorașe sau accesorii antiderapante. Le poți pune în zona de duș, la ieșirea din acesta sau chiar și în cadă. În acest mod, vei evita accidentele cu potențial periculos. Poți opta pentru covorașe în culori diverse, precum albastru, roșu, negru sau argintiu, iar dacă dorești ceva discret, există și modele transparente.

 

Optează pentru o piesă centrală a amenajării

 

O piesă centrală a amenajării poate schimba complet modul în care arată baia ta. Alege un accesoriu sau o piesă de mobilier care iți place la nebunie și fără de care nu îți imaginezi cum ar arăta camera. Poate fi vorba de un scaun pentru duș din lemn, de recipiente pentru săpun cu modele tribale sau de mobilier în culori puternice. 

 

Să îți amenajezi baia poate fi o ocazie să îți folosești creativitatea pentru a crea un spatiu exact asa cum ai visat. Combina texturile, culorile si modelele oricum vrei, insa nu uita sa nu faci rabat de la calitate acolo unde este necesar. Spor la amenajat!


 

Sursa foto: Pexels.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia