Tribuna
129 de ani de învăţământ de artilerie – celebraţi la Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
2221 vizualizari
129 de ani de învăţământ de artilerie – celebraţi la Sibiu

Învăţământul militar de artilerie şi geniu a fost, recent, în ceas de sărbătoare, el împlinind, în acest an, 129 de ani de la înfiinţarea primei instituţii de acest gen, la 7 aprilie 1881, când prin Înalt Decret Regal, s-a creat Şcoala Specială de Artilerie şi Geniu, la Bucureşti.
La Sibiu, Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană “Ioan Vodă”, din compunerea Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu”, a marcat acest eveniment aniversar prin simpozionul “129 de ani de la înfiinţarea Şcolii Speciale de Artilerie şi Geniu”.
Au fost prezentate informări cu subiect militar, istoric sau de actualitate, de către lt. col. Georgel Oprean, comandantul centrului, col. dr. Mircea Vladu, comandantul şcolii, cpt. Constantin Ţibulcă, lt. col. Ion Stroe, gl. bg (r) Eugeniu Sibianu şi gl. mr. (r) Eugen Popescu.
Tot cu acest prilej s-a lansat o nouă ediţie a revistei “Artilerie modernă română” şi s-a organizat o expoziţie cu realizările din cadrul centrului.
comentarii
2 comentarii

In poza este d-nul col.Craciuni zis "cocosul"
ionescu
12.04.2010 06:27
in perioada1987-1988,am fost soferul domnului sibianu un om extraordinar
derlean andrei
18.10.2012 20:24
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA