Tribuna
Zăpada a îngreunat circulaţia în Sibiu şi judeţ
Laura BUCIU
1961 vizualizari
Zăpada a îngreunat circulaţia în Sibiu şi judeţ
* Utilajele de deszăpezire au intervenit în permanenţă, însă din cauză că a nins fără încetare timp de mai multe ore, circulaţia a fost dificilă în primele ore ale zilei de ieri * Niciun drum din municipiul şi judeţul Sibiu nu a fost blocat, iar pe drumurile naţionale s-a circulat normal, în condiţii de iarnă * Poliţiştii rutieri recomandă prudenţă la volan *
Stratul gros de zăpadă care s-a aşternut ieri peste Sibiu şi peste marea parte a judeţului a îngreunat circulaţia rutieră timp de câteva ore, în condiţiile în care utilajele de deszăpezire degajau şoselele, iar în scurt timp zăpada acoperea din nou carosabilul.
De la primele ore ale dimineţii, Poliţia Sibiu a atenţionat şoferii să fie foarte atenţi, pentru că circulaţia se desfăşura cu dificultate. Poliţiştii le-au reamintit şoferilor că au obligaţia legală de a echipa autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. “Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, îi sfătuim pe conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor. Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Sibiu. De asemenea, poliţiştii au recomandat respectarea indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.
În cursul serii, circulaţia se desfăşura pe un carosabil curat, după ce s-a acţionat cu material antiderapant. Cu toate acetsea, poliţiştii rutieri recomandă în continuare prudenţă, deoarece Sibiul este sub cod galben de precipitaţii până astăzi, la ora 9 şi, ca urmare a răcirii vremii din cursul nopţii, drumurile se pot acoperi cu polei.

Iohannis, mulţumit că nu au fost blocaje

Sibiul a fost deszăpezit de 15 utilaje care au circulat pe străzile oraşului în permanenţă, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ieri că este mulţumit de felul în care au acţionat cele două firme de deszăpezire cu care primăria Sibiu are contract, deoarece niciun drum din municipiu nu a fost blocat, în ciuda ninsorii abundente.
La primele ore ale dimineţii, multe din arterele importante ale oraşului erau încă pline de zăpadă, însă către orele amiezii, utilajele de deszăpezire au reuşit să le cureţe.
Primăria Sibiu a încheiat în 2011 un contract pe o perioadă de trei ani de zile pentru salubritate şi deszăpezire, cu firmele Getesib şi Schuster & Co Ecologic, contract în valoare totală de 10,5 milioane lei.comentarii
9 comentarii

Foarte bine au fost deszapezite drumurile in Sibiu...EXEMPLAR DE-A DREPTUL...IN IMAGINATIA AUTORITATILOR!
ANONIM
10.12.2012 10:15
Autoritatile din Sibiu probabil nu au circulat in Sibiu,au circulat in alta parte.Le reamintesc ca se circula FFFFgreu,cel putin unii dintre noi .Halal primar si primarie.Nici macar pe strada lui Iohanis nu s-a curatat ca lumea ce sa mai vorbim de strazi laturalnice,parca noi nu platim impozite!
Florin
10.12.2012 10:29
NU MAI FITI IDIOTI CUM SA CURETI ZAPADA CAND NINGE INTRUNA AVETI RABDARE SA SE OPREASCA NINSOAREA CARCOTASILOR SE CIRCULA IN CONDITII DE IARNA SI BINE CA NU SUNT BLOCAJE.
ALEXANDER
10.12.2012 12:44
Nu s-au deszapezit decat 3...4 artere principale.
De dimineata era "macel" pe Calea Dumbravii si pe Blvd Coposu. Noroc ca multa lume a preferat sa nu porneasca masina si astfel strazile erau cat de cat libere.
Sau poate se circula fluid datorita "minunatelor" sensuri giratorii. Cred ca erau mai bune semafoarele. Dar...eu nu sunt expert in circulatia pe drumurile publice. Sunt doar cel care "beneficiaza" de acestea.
Ovidiu
10.12.2012 13:27
Pe varianta catre Vasile Aron abea puteai circula si in fata garajului Transcom statea masina de dezapezire cu soferul in cabina si nici ca il durea in basca.
pe dracu
10.12.2012 14:13
contractul de dezapezire ar trebui sa se semneze pe 24 dec !!! au actionat cei de la DPC cu 2 sararite si din "mila" saseasca pt a prinde un nou contract cei de la Schuster !!! ASTAI ADEVARUL !!!!!!!!!!
MINCIUNI
10.12.2012 17:39
Cu ce tupeu minte sasul!
strudel
10.12.2012 19:23
Dar primaria din Cisnadie, de ce a lasat locuitorii din Cisnadioara complet inzapeziti si nici un utilaj de dezapezire nu a fost trimis de 3 zile? Cu masini blocate,batranii pensionari, fara apa de consum, alimente ce ar trebui sa faca? Ca platitori de impozite si taxe,sunt buni? Rusine!
Gh.Silaghi
10.12.2012 19:57
Si eu sunt mulumit cat poate sasu sa persiste in prostie. Balbaitul asta habar nu are sa vorbeasca ne mai si ia la misto ca el e multumit. Pai tu trebuie sa fi multumit bah nenorocitule ?
Claudiu Ion
12.12.2012 17:56
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia