Tribuna
Viitorului, legătură nouă pe malul Cibinului
Sorana MAIER
2298 vizualizari
Viitorului, legătură nouă pe malul Cibinului
Strada a fost ieri inaugurată oficial, după ce reţelele, carosabilul şi trotuarele au fost refăcute şi au fost create piste de biciclete separate de carosabil şi pe ambele sensuri. Strada face legătura şi cu Tineretului, iar după ce Moara de Scoarţă intră în şantier, va fi folosită ca rută ocolitoare.
Strada Viitorului din Sibiu a fost redeschisă după un şantier care a durat aproape trei ani şi la finalul căruia mare parte din reţele au fost înlocuite, carosabilul este asfaltat, iar alături de trotuarele refăcute au fost create piste de biciclete separate de carosabil.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a marcat ieri deschiderea ofi­cială a străzii, a spus că durata mare a şantierului s-a datorat reţe­lelor subterane care în parte au tre­buit înlocuite, parţial ocolite şi pen­tru care a fost nevoie de schimbarea proiec­telor în câteva rânduri, dar şi crizei care a făcut ca municipalitatea să amâne finanţarea unei părţi a lucrării.
Pe strada lungă de 1,7 kilometri, reţeaua de canalizare a fost reabili­tată, au fost introduse noi conducte, guri de scurgere, cămine de vizitare şi guri de descărcare. Reţeaua de apă a fost reabilitată doar parţial, pe o porţiune de aproximativ 400 de metri, au fost realizate şi branşa­mentele la reţeaua de apă existentă şi au fost amenajate căminele pentru apometre.
Reabilitarea carosabilului a inclus o suprafaţă de aproximativ 16.000 mp. S-au aşezat noi straturi de balast şi piatră spartă şi straturile asfaltice, carosabilul a fost încadrat cu borduri prefabricate din beton, iar trotuarele au fost de asemenea reamenajate.

Lucrare de 3,5 milioane lei

Întreaga lucrare, realizată de SC Sca.mo.ter SA, a fost în valoare de 3,5 milioane lei.
Faţă de alte străzi din Sibiu, unde au fost marcate piste pentru bici­clete câte una pe fiecare sens de mers, pe Viitorului, pistele de bici­clete sunt în imediata apropiere a trotuarului şi sunt alăturate două piste pentru fiecare sens.
Primarul Iohannis spune că s-a ajuns la această soluţie privind pistele pentru biciclete în timpul lucrărilor, i se pare bună şi dacă se verifică acest lucru, soluţia poate fi folosită şi pe alte străzi.
Viceprimarul Sibiului, Astrid Fo­dor, reprezentanţi ai constructorului şi şefi ai serviciilor din Primăria Sibiu au fost prezenţi la deschiderea oficială de ieri.




comentarii
8 comentarii

Si masinile unde parcheaza pe strada viitorului.....o masina parcata acolo inseamna o banda de mers lipsa...urat plan ati avut!!!!
me
08.08.2012 08:10
In primul rand masinile nu pot parca, eventual le parcheaza soferii si in al doilea rand, fiecare casa de acolo are curte in care intra cel putin o masina. Daca locatarii prefera sa-si lase masinile in strada ce vina au cei care au facut strada?
@tu
08.08.2012 08:35
Problema este cu acea gasca din apropierea confluentei cu Rosbach, care ocupa strada inainte de a fi asfaltata, gasca formata din diversi adulti si multi, multi copii, care rasar, in prezent si pe partea carosabila, cu bi- sau tricicleta ori cu mingea.
La cati adulti sunt, era greu sa puna mana pe lopeti sa amenajeze zona aflata dupa case, pentru a face un mic loc e joaca ? Pentru protectia copiilor din zona...
L.I. Venin
08.08.2012 09:17
uite asa simtim nevoia sa jignim fiecare comentariu......tipic romanesc....si daca nu am loc sa parchez masina in curte cum ramane?.....daca am musafiri in vizita si ma trezesc ca sant amendati...cum procedez? daca copila mea are si ea o masina,unde le parcam noaptea etc .....si uite asa se ingroasa treaba.......dar "noi"trebuie sa jignim si sa taxam fiecare comentariu postat.....nu stiu unde locuiti ,sau daca aveti masina,dar sper sa va loviti de aceeasi problema si dumneavoastra si apoi sa ne auzim.
@tu
08.08.2012 09:44
mai;tu;dac mergi cu treaba sau in vizita la un cetatean care locuieste acolo ce faci cu masina ? destept mai esti,safacut pista de biciclete samearga sasi din gusterita cu legume la piata.
zic
08.08.2012 10:13
MERSUL CU BICICLETA IN SIBIU ESTE O ADEVARATA AVENTURA ! AM MERS CU BICICLETA DE MIC DAR ACUM MERG DOAR PE STRZI CU CIRCULATIE MAI REDUSA ! DE MAI MULTE ORI A TREBUIT SA SAR DE PE BICICLETA SA NU FIU ARUNCAT DE VREO MASINA ( soferul )CARE nu m-a vazut sau a ocolit ...ceva ! MASINI OPRITE PE PISTA, SAU CARE DEPASESC PRIN DREAPTA PENTRU CA SE GRABESTE SI NU ASTEAPTA SA FACA DEPASIREA CORECTA !.... SITUATII DIVERSE DAR REALE !
SIBIAN
08.08.2012 12:11
Va rugam sa nu mai parcati pe strada Viitorului! Tineti masinile in curti. Povestea cu musafirii nu e valabila fiindca cele mai multe masini sint dimineata la prima ora! Sint si masini stricate "parcate" acolo, nemaivorbind de asa zisul "service auto".
Eu
08.08.2012 18:31
cat dureaza pana cand o sapa sasalaul si pe asta, ca pe multe altele !!!
sibienii
08.08.2012 23:53
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA