Tribuna
Viaductul de la Gara Mică şi trei străzi intră în reparaţii capitale
Sorana MAIER
4779 vizualizari
Viaductul de la Gara Mică şi trei străzi intră în reparaţii capitale
Primarul Klaus Iohannis a semnat ieri contractele cu cei trei constructori care au câştigat licitaţiile. Lucrările la viaduct vor dura un an, însă acesta va fi închis doar timp de câteva luni, interval în care traficul se va putea face pe centura ocolitoare.
Viaductul de la Gara Mică şi străzile Teilor, Reşiţa şi Maşiniştilor vor intra în şantier în scurt timp, după ce ieri, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a semnat con­tractele de lucrări pentru aceste investiţii ce se fac din tranşa de anul acesta a creditului BERD contractat de Primăria Sibiu în 2010. "Aceste trei contracte rezolvă probleme foarte importante în Sibiu. Viaductul de la Gara Mică există, dar am fost avertizaţi că nu mai corespunde şi trebuie să intre în reparaţii capitale. Cele trei străzi sunt străzi de cartier, însă pentru zonele respective sunt de mare importanţă", a spus primarul Sibiului. Reparaţia capitală a viaductului de la Gara Mică va fi făcută de asocierea de firme Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH şi este în valoare de peste 1,6 milioane de euro. Marius Sitar, din partea constructorilor, a semnat contractul împreună cu primarul Iohannis. Lucrările vor dura 12 luni, ^ns[ viaductul va fi închis doar o parte din acest interval, timp în care traficul înspre Târgul Obor se va putea face pe centura ocolitoare a oraşului. Viaductul are o lungime totală de aproape 300 de metri şi o lăţime de aproximativ 11 metri, va fi consolidată structura lui, va fi reparat carosabilul, trotuarele, iluminatul public şi scările pietonale. Garanţia lucrărilor pentru toate aceste investiţii este de 4 ani. Refaceri de reţele, carosabil şi zone verzi Pentru pachetul de străzi Guşteriţa ce cuprinde străzile Reşiţa şi Maşiniştilor, contractul de execuţie a fost semnat cu Vasile Albu, directorul societăţii Comtram, valoarea lui fiind de 831.000 euro. Lucrările pe aceste două străzi prevăd reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea carosabilului, amenajarea zonelor verzi, şi vor dura opt luni. Contractul pentru reabilitarea străzii Teilor, ce va fi executată de consorţiul Hidroconstrucţia-Universal Business, a fost semnat de Dorel Florianu Peciu, din partea primei societăţi. Aici vor fi reabilitate reţelele de apă şi canalizare, va fi modernizat carosabilul şi vor fi amenajate zonele verzi, valoarea contractului fiind de peste 400.000 de euro. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 5 luni. Sunt deja în lucru alte cinci pachete de străzi şi noul pod peste Cibin, iar numărul străzilor reabilitate prin fonduri din cele trei împrumuturi BERD contractate de municipalitate în ultimii ani a ajuns la aproape 100, din 2008 şi până în prezent fiind reabilitate 72 de străzi, două pieţe şi două viaducte.

comentarii
13 comentarii

D-le primar veni=ti si vedeti ce lucru frumos au facut oamenii pe srt LUPTEI portiunea dintre blocuri lucru ca la sasi . Si noi suntem platitori si locuitori ai acestui oras.VA MULTUMIM D-LE PTIMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nelutu
05.04.2012 06:10
nelutu, mai du-te pe la scoala, ca altfel nu te baga in seama domnul PTIMAR!!!
un sibian
05.04.2012 08:26
Primare pune mana si semneaza si o lucrare pe strada Ogorului, ca te-ai apucat de str. Turnisorului, dar nu ti-ai pus intrebarea pe unde trec masinile din cartierul Alma ca bulangiul ala care a construit nu vrea sa deschida poarta ca nu i-a iesit figura cu inchiriatul locurilor de parcare, chiar daca o zis ca ti-l da gratis.
J
05.04.2012 09:03
Viitorului cand e gata ?
Pe unde mai iesim ?
RX
05.04.2012 09:11
Buna treaba ca s-au gandit sa mai repare din strazi
ANONIM
05.04.2012 09:22
Felicitari d-le primar pentru tot ce faceti pt.sibieni!
GERDA.
05.04.2012 09:29
Si cu strazi ca Teodoroiu, Sincai, Berzelor, etc cum ramane? Ati asfaltat doar str. Cerbului, si gata? starzile vecine au fost sterse din GPS-Navigator?!
Marko
05.04.2012 10:47
Foarte bine. Sa speram ca se vor tine de cuv
Laur
05.04.2012 11:06
daca era cu buna credinta primarul facea aceste lucruri in timp nu inaintea campaniei electorale nu se vi pare cam fortata treaba??mie da si asta ma face sa nu mai votez cu el pentru ca isi urmareste doar interesul
cozma
05.04.2012 11:08
cozma, tu ori nu esti din sibiu, ori te-a lasat vederea in ultimii ani. se lucreaza la strazi de cand si-a inceput primarul primul mandat. ca sunt facute bine sau mai putin bine, ramane de discutat, dar nu i-a venit acum, in prag electoral ideea geniala de a asfalta strazi ca sa castige voturi, cum se intampla prin alte parti
...
05.04.2012 11:17
de stadion cind seapuca dom primar ca arata rau de tot si daca raminem in liga1 trebiue refacut intregral si ma refer la caune tabela nocturna si alte lucruti necesatre speram sa se rzolve problema si cu sadionu multumim pentru ce ati facut in sibiu si pentru sibien hadeti cu toti la stadion sa sutinem vointa hai vointa
+bosu
05.04.2012 12:13
Wow , zona aia e incredibil de circulata. Daca vor incepe lucrarile la pod vor fii multi soferi suparati si nervosi. Dar dupa ce se gat lucrarile vor fii mai in siguranta si arata mult mai bine. Bravo lor c-a sau apucat de asa un proiect .
edi355
05.04.2012 13:15
nu va plangeti ca o sa dureze, sau ca n=o sa aveti pe unde circula! podu' garii a fost in lucru 4 ani!!! pana cand aia de la cfr psd pdl au cazut de acord cum si cine tre sa faca (gate lucrarea), lazaretul si gusterland-u au fost izolate, singurele cai de acces fiind pe la ipas viaduct..., sau moara de scoarta cibin libertatea etc. eu daca vroiam sa ajung la spital in loc sa trec nummai podu faceam 5 km in plus de fiecare data plus 5 intors. tare nu?? asa ca pregatiti-va de ce e mai rau. tot ii mai bine acum ca ii centura.....
feciorul din lazaret
05.04.2012 15:31
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA