Tribuna
Sevis
Vă era dor de hamace şi hamacişti? Nici nouă... Faceţi ceva? Aşteptăm...
Vă era dor de hamace şi hamacişti? Nici nouă... Faceţi ceva? Aşteptăm...

Să nu ni se ia în nume de rău, nu avem pată, boală sau oftică pe anumite categorii de locuitori ai oraşului, atâta vreme cât nu deviază de la comportamente normale în spaţiul public. Spaţiu care este şi al meu, al tău, al nostru, pentru că de aia plătim taxe şi impozite. De exemplu, dacă un om se duce în parc sau în locuri "verzi" (câte au mai rămas), este că vrea să evadeze din porcăria cotidiană, aia plină de praf, de maşini, de gălăgii, de şantiere, de betoane şi de vecini obsedaţi de muncă ce poartă bormaşini în mâini.

Când mergi în parc, teoretic, ai parte de: aer mai curat, verdeaţă mai multă, linişte, cântec de păsărele, susur de apă şi graţie tuturor acestora, de o stare de bine.

Când mergi în parc, PRACTIC, ai parte de aer mai curat, verdeaţă ceva mai multă, ceva cântec de păsărele (care erau mai multe dar au părăsit locul de la atâtea chimicale anti-căpuşe aruncate), cumva susur de apă, dar liniştea aceea narurală a dispărut. A dispărut mai ales din cauza modei acesteia hamaciste. Nu ştiu cine a paraşutat-o în România, nu ştiu cine a plantat-o la Sibiu, cert e că parazitează Sub Ariniul într-o veselie, maia les porţiunea de dincolo de Str Avrig şi păduricea aceea paralelă cu drumul spre Valea Aurie.

Nu zice nimeni să nu-ţi pui un hamac acolo să stai şi să te uiţi în smartfon printre boscheţi şi copaci, aşa ca simbol al retragerii de la civilizaţie şi al evadării în natură. Aia şi era ideea hămăcelii în sălbăticie. Numai că aici vedem că e vorba doar de o cocălăreală cu hamace în parc şi atât. Chingi care să protejeze pomii de care îţi atârni hamacul? Mai mult nu. Respect pentru natură? Aiurea. Ce vedem e  mai degrabă o paranghelie printre pomi, cu hamace şi cu veşnica boxă de unde se aude ori rap, ori manele, plus ceva urlete sau înjurături urlate. Adică de ce să evadezi într-o natură plină de evadaţi? OK, ştie oricine la o anumită vârstă faci orice ca să fii băgat în seamă, singur sau în grup. Dar tot aşa ştie oricine că atunci când anumite chestii o iau aiurea în materie de linişte şi locuri publice, se intervine cumva ca să se revină la normal.

Acum, sincer, vă era dor de hamace şi hamacişti prin Sub Arini? Nici nouă... Acum sincer, faceţi ceva, sau ne facem că plouă, pe banii contribuabilului, ca în anii trecuţi... Sau declarăm Sub Ariniul şi împrejurimile drept cel mai nesupravegheat loc din Sibiu şi punem şi un panou.

PS: am fost oameni salon şi am blurat figurile, ca să nu şi-o audă acasă protagoniştii... 

comentarii
2 comentarii

Este deranjant intr-adevar aspectul si comportamentul celor care isi petrec timpul liber in hamac.Eu zic ca ar trebui interzise, sint banci, sint spatii special amenajate pentru cei care poposesc in mijlocul naturii.Nu avem nevoie de locuitori "permanenti" care isi muta harmalaia si gunoiul intr-un spatiu public.
Daca ar face-o in parcurile din centru, sigur s-ar infiinta jandarmii de ordine si nu le-ar permite acest lucru.
Clau
11.05.2021 16:52
....exact.... ar trebui sesizat insasi conducatorul prea-iubit tov. Kim Yong Il si dispuse masuri urgente de eliminare a acestor elemente ostile .... (sau incercati ca Ion Iliescu sa chemati minerii sa planteze panselute).... cat de tristi ati ajuns
Relu Paralelu
12.05.2021 00:36
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia