Tribuna
Luna, sfetnic bun
Un cuplu sibian şi-a anulat divorţul la Starea civilă
Sorana MAIER
2055 vizualizari
* Doi sibieni căsătoriţi şi-au retras cererea de divorţ de la Starea civilă în termenul de o lună de zile prevăzut de lege pentru o eventuală împăcare * Starea civilă din Sibiu a desfăcut însă şi prima căsătorie prin acordul părţilor, în baza noii legislaţii * Potrivit prevederilor legale, cuplurile pot depune o cerere de divorţ la Starea civilă, după care au un termen de 30 de zile în care se pot răzgândi *
Doi soţi din Sibiu, care şi-au depus actele de divorţ la Starea civilă, s-au răzgândit în termenul de 30 de zile prevăzut de lege pentru o eventuală împăcare şi au anunţat că renunţă la despărţire.
În acelaşi timp, ofiţerii de stare civilă din Sibiu au desfăcut şi prima căsătorie prin acordul părţilor. Este vorba despre un cuplu care şi-a depus actele de divorţ în 11 ianuarie, termenul de 30 de zile s-a împlinit în 10 februarie, când cei doi au declarat că vor în continuare să divorţeze, actele lor au fost trimise la Bucureşti, la Registrul Unic, iar ofiţerul de stare civilă din Sibiu a pronunţat divorţul.
De la data intrării în vigoare a noii legi, la Compartimentul de stare civilă din Sibiu s-au depus 12 cereri de obţinere a divorţului prin acordul ambelor părţi, spune Mirela Gligore, şeful Serviciului de Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.
Legea spune că dacă soţii sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi, ofiţerul de stare civilă ori notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor, eliberându-le un certificat de divorţ. Soţii trebuie să depună împreună cererea la notar sau la Starea civilă şi au un termen de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de divorţ. La expirarea acestui termen, "ofiţerul de stare civilă sau notarul public verifică dacă soţii stăruie să divorţeze şi dacă, în acest sens, consimţământul lor este liber şi neviciat. Dacă soţii stăruie în divorţ, ofiţerul de stare civilă sau, după caz, notarul public eliberează certificatul de divorţ fără să facă vreo menţiune cu privire la culpa soţilor", spune legea.

comentarii
2 comentarii

PUTINA CLARITATE si LOGICA n-ar strica..sunt DOUA CAZURI DIFERITE, dar care se suprapun APARENT prin nu suficienta SEPARARE in text..
Georg
Georg
22.02.2011 00:47
Sorana te rog urmăreşte la starea civilă dacă mireasa UDMR divorţează de masculul PDL.Te rog anunţă-ne.Logic ar fi să-i despartă fără perioada de g
divorţul vesel
22.02.2011 09:26
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA