Tribuna
ULBS a semnat un acord de colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane
Liuba STARII
3061 vizualizari
ULBS a semnat un acord  de colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a semnat ieri, un acord-cadru de colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane din Sibiu al Academiei Române. Parteneriatul ULBS - ICSU Sibiu se bazează pe recunoaşterea intereselor comune în domeniile de competenţă, pe deschidere şi bună credinţă, având ca scop dezvoltarea relaţiilor de cooperare între cele două părţi prin realizarea activităţilor complementare. Obiectivul principal al acordului respectiv sunt dezvoltarea şi valorificarea comună a cunoştinţelor deţinute sau care urmează a fi deţinute de ambele părţi.

"Mă bucur că avem ocazia să ne vedem şi să parafăm acest acord între cele două instituţii, spre beneficiul celor două instituţii, mai ales că avem Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi sigur că Institutul dumneavoastră ar putea să se implice mai mult în ceea ce înseamnă atât partea academică, dar şi să ne gândim la proiecte şi tot ceea ce înseamnă implicarea în viaţa comunităţii sibiene şi nu numai. Sper ca acest acord să fie nu numai scris, ci să fie şi faptic cu tot ceea ce înseamnă acţiuni în folosul studenţilor şi în folosul cadrelor didactice", a spus prof. univ. dr.ing.Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
 Pentru realizarea scopului şi obiectivului principal al acordului - cadru, părţile şi-au declarat intenţia de a promova, în mod reciproc, relaţia de colaborare pe următoarele direcţii principale: dezvoltarea activităţii de cercetare şi de valorificare a rezultatelor activităţii de cercetare-dezvoltare; schimbul reciproc de date şi informaţii relevante, pentru domeniile de interes comun, incluzând, fără însă a se limita la schimburi de publicaţii, de documentaţii ştiinţifice, de rezultate ale unor programe specifice de cercetare şi alte asemenea; dezvoltarea infrastructurii de cercetare şi a resursei umane implicate în zona academică; facilitarea reciprocă a relaţiilor de cooperare cu alte părţi interesate, în domeniile de interes comun ale părţilor, prin promovarea reciprocă a imaginii publice a partenerilor şi asigurarea cadrului propice derulării unor activităţi şi proiecte ce presupun implicarea studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor.
"Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu are de multă vreme relaţii cu Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române, acest lucru este demonstrat atât prin proiectele comune, prin rezultatele cercetărilor comune, cât şi prin faptul că personalul celor două instituţii este de multe ori, implicat în activitatea ambelor instituţii. Este un acord normal, de la care aşteptăm o mai puternică prezenţă în viaţa ştiinţifică din România şi pe plan internaţional, un acces mai uşor spre fonduri de finanţare a proiectelor de cercetare, pregătirea solidă ştiinţifică a generaţiei de cercetători care vine din urmă", a conchis Rudolf Gräf, directorul  ICSU Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA