Tribuna
Tragedia de la Giuleşti se poate repeta oricând la Sibiu
Tragedia de la Giuleşti se poate repeta oricând la Sibiu
* Neonatologia Spitalului Judeţean nu are tărgi de transport nou-născuţi în stare critică, şi nici incubatoare mobile, cu ajutorul cărora micuţii să poată fi scoşi din clădirea unităţii sanitare, în cazul izbucnirii unui incendiu * Este doar una dintre problemele identificate în cursul zilei de ieri, în timpul unui amplu exerciţiu care a simulat intervenţia în cazul izbucnirii unor incendii în clădirile celei mai mari unităţi sanitare din judeţ *
Tragedia de la maternitatea Giuleşti se poate repeta oricând la Sibiu. O simulare de intervenţie în caz de incendiu, desfăşurată ieri la Spitalul Judeţean, a scos la iveală mai multe probleme cu care se confruntă unitatea sanitară pe acest segment. După ce, ajunsă la locul intervenţiei, una din maşinile pompierilor abia a reuşit să intre pe poarta de la Medicală, odată ajunşi în secţia de Neonatologie a spitalului oficialii au constatat că sunt probleme grave. "Neonatologia, de exemplu, nu are tărgi de transport nou-născut în stare critică, nu avem incubatoare cu care aceşti copii să poată fi transportaţi, suntem singurul spital din oraş şi din judeţ cu profil de neonatologie, de aceea aceşti copii, chiar dacă reuşim să-i evacuăm de pe secţie, nu avem avantajul Bucureştiului care are zece maternităţi şi are unde să-i ducă, şi atunci noi trebuie să găsim un protocol de transport al acestor copii, intermediar probabil, spre Spitalul de Pediatrie, până când ei pot fi evacuaţi într-un alt sistem unde pot fi îngrijiţi corespunzător. Să nu uităm că aceşti copii sunt extrem de fragili, ei depind de mediul pe care incubatorul îl oferă, incubatorul are 128 de kilograme, deci este extrem de greu de luat în spate şi de transportat undeva", a spus medicul Adrian Şanta, managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. 

Exerciţiu de amploare

Problemele au fost constatate în cadrul unui exerciţiu de mare amploare, care a simulat intervenţia în cazul izbucnirii unor incendii în clădirile celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Prima parte a simulat intervenţia în corpul secţiilor medicale, şi a inclus evacuarea pacienţilor, inclusiv a celor netransportabili, aceştia din urmă fiind evacuaţi de la etajul II al clădirii de către salvamontiştii sibieni. De asemenea, s-a simulat acordarea de asistenţă medicală, în corturile special amenajate în curtea spitalului. "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară împreună cu Spitalul Judeţean şi alte forţe în cooperare un exerciţiu pentru a concretiza cele constatate în urma controalelor efectuate ce urmăreşte atât intervenţia părţii medicale, evacuarea pacienţilor, cât şi intervenţia forţelor de ordine. De aemenea vrem să vedem şi practic cele pe care le tot discutăm teoretic şi să încercăm să prevenim situaţii cum au fost la Bucureşti sau în alte cazuri. În cazul izbucnirii unui incendiu, din punct de vedere teoretic eu spun că este pregătit personalul medical. Din punct de vedere practic sunt anumite inconveniente tehnice, precum anumite uşi mai înguste decât paturi şi aşa mai departe. Pe acestea încercăm în timp, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi al conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică să le înlăturăm şi să le înlăturăm în timp în funcţie de credite, în funcţie de nevoi", a spus maiorul Cosmin Balcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu. La nivelul ISU şi al Spitalului Judeţean se vor întocmi, separat, documente cu deficienţele constatate, care vor fi înaintate autorităţilor.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia