Tribuna
Terasele de pe centru se deschid în mai
Sorana MAIER
1300 vizualizari
Terasele de pe centru se deschid în mai
* cei care vor să amplaseze terasele pe Bălcescu, înainte de 15 mai, pot depune o cerere la Primărie, pentru o perioadă de minim două săptămâni * anul trecut, Primăria a încasat peste 577.000 lei din taxa de închiriere a domeniului public pentru cele 46 de terase sezoniere care au funcţionat în timpul sezonului cald *
Odată ce va veni vremea bună, sibienii vor putea să stea la o cafea pe terasele ce vor fi amplasate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, începând din 15 mai şi până la jumătatea lunii octombrie, aceasta fiind perioada stabilită de regulamentul local privind funcţionarea teraselor sezoniere de pe domeniul public al municipiului Sibiu.
Comercianţii care nu vor să aştepte luna mai pentru a-şi deschide terasele, pot cere Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat să le emită aviz şi pentru perioadele din afara sezonului, pe o perioadă de minim două săptămâni.
"Taxa de ocupare a domeniului public este de 2 lei/metru pătrat/zi pentru cei care doresc să amplaseze o astfel de terasă. Cererile se depun cu 15 zile înainte împreună cu documentele solicitate de Regulament la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat", spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.
Deja, există doi comercianţi care au depus cerere pentru obţinerea avizului de ocupare a domeniului public cu terase sezoniere.
Săptămânile trecute, când vremea s-a încălzit şi a ieşit soarele, un agent economic şi-a amplasat câteva mese şi scaune pe centru, fără să aibă avizul pentru ocuparea domeniului public. Poliţia Comunitară i-a dat un avertisment, iar comerciantul s-a conformat.
Doar anul trecut, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Primăriei Sibiu a încasat pentru cele 46 de terase sezoniere suma de 577.694 lei.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA