Tribuna
Summit-ul UE pe înţelesul şcolarilor sibieni, la Răşinari
Liuba STARII
2074 vizualizari
Summit-ul UE pe înţelesul şcolarilor sibieni, la Răşinari
Organizaţia ”Şcoala Trimitoare” organizează în perioada 6-10 mai, evenimentul ”Şcoala de Summit”, prin intermediul căruia îşi propune să abordeze pe înţelesul copiilor Summit-ul din Sibiu, valorile şi viitorul Uniunii Europene.

"Şcoala de Summit" se desfăşoară în comuna Răşinari şi include diferite activităţi interactive. Printre subiectele discutate sunt  "Summitul şi alte poveşti ale UE", "27 de ţări diferite", "Reconstrucţia cetăţii EU27", "Meserii şi roboţi" şi  "La final, e vorba şi de bani".
"Şcolarii din Sibiu sunt direct influenţaţi de acest eveniment de rang înalt, dar oare ce înţeleg din el? Câteodată nici noi, adulţii, nu cunoaştem sau nu înţelegem toate detaliile legate de UE, deşi e contextul politic, social şi istoric în care trăim din 2007. De multe ori este vorba doar de lipsa dispoziţiei de a analiza anumite aspecte din sfera politicului, mai ales la nivel european, fiindcă ni se pare că nu prea ne privesc.Totuşi, şcolarii din România zilei de azi s-au născut în Uniunea Europeană. Probabil nu pot înţelege, încă, tot ce ţine de acest subiect, dar ar trebui să aibă disponibilitatea să-l abordeze, încă de pe acum. Ne propunem, aşadar, să sădim această dispoziţie de a se interesa de destinul Uniunii Europene şi a României, în cadrul acestei structuri. În viitor, sperăm să aibă deja acest punct de plecare pentru a afla, a înţelege şi a face mai multe", spun organizatorii.
“Şcoala Trimitoare" este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată ca asociaţie, care îşi propune să contribuie activ la schimbarea cadrului educaţional al României. Învăţământul românesc are nevoie să se îndepărteze de influenţa destabilizatoare şi sporadică a schimbărilor din mediul politic, să adopte o viziune de ansamblu pentru educaţie, cu obiective pe termen mediu şi lung, şi să îşi asume potenţialul imens pe care îl poate avea în evoluţia României.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia