Tribuna
Subteran-subteran, dar până când?
Dumitru CHISELIŢĂ
1697 vizualizari
Subteran-subteran, dar până când?

Mai ştiţi nebunia de reabilitare de acum aproape ceva timp a străzii Nicolae Iorga? Parcă era prin 2008-2009. La finalizarea ei, nu se spunea oficial, prin declaraţia primarului Klaus Iohannis, că ea, strada Iorga, "a beneficiat de reabilitarea întregii infrastructuri, reţelele de electricitate au fost coborâte în subteran..." şi că mulţumiri celor care au participat.
Ei bine, după nouă ani se pare că reţelele acelea subteranizate s-au cam plictisit de viaţa în "underground" şi le-a venit cheful să vadă ce mai e pe la suprafaţă. Drept pentru care IAR, sau, dacă nu vă place, DIN NOU, avem căblăraie pe stâlpii de iluminat.
Acum nu aşteptăm explicaţii, că toţi sunt febrili cu Summitul, dar pare să fie o chestie de viciu de construcţie. Adică, în mintea mea de om al muncii de la oraşe, reiese că, în caz de defect la cabluri sau altceva din reţelele coborâte în subteran, o intervenţie normală este imposibilă sau doar peste mână sau doar prea "nu se merită", aşa că s-a trecut la tradiţionalul lucru românesc. Din "subteranul discret” la mai puţin esteticul "atârnat pe stâlpi". Dar oricum aici nu contează, nu e zona cu paiete şi cu farduri din centru, ba chiar zici că e alt oraş... Bine aţi venit în Hipodromstadt! Păi vorba aia, subteran-subteran, dar până când?  

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia