Tribuna
Sevis
Stent[ri gratuite la Clinica Polisano
Stent[ri gratuite la Clinica Polisano
* Clinica Polisano va derula Programul Naţional de Boli Cardiovasculare, finanat de Casa de Asigurări *
Datorită rezul­tatelor bune obţi­nute de Cli­nica Polisano în ur­ma derulării cam­pa­niei de respon­sa­bilitate socială ce oferă co­ro­na­rografii gratuite, Spitalul European Polisano a fost inclus în lista uni­tăţilor sani­tare care pot derula Progra­mul Na­ţio­nal de Boli Car­­diovas­culare - sub­programul: pro­ce­duri de di­la­tare percutană a stenozelor arte­riale, şi subpro­gramul: pro­ce­duri de chirurgie cardiovasculară a­dulţi (în baza Ordi­nului Pre­şedintelui CNAS nr.269/2014 avizat de Minis­terul Sănătăţii).
În felul acesta, pa­cienţii care au nevoie de implantare de sten­turi şi care au in­dicaţie de la un medic specia-  list cardiolog, se pot adresa Clinicii Polisano, fiind singurul spital din judeţul Sibiu care derulează acest program.
În primă fază s-a primit finanţarea pentru un număr de 50 de pacienţi lunar, dar, în funcţie de indicatorii fizici şi de eficienţă, se vor putea face solicitări către Casa de Asigurări pentru suplimentarea finanţării acestor programe.
Aprobarea de către Casa Naţională şi Ministerul Sănătăţii pentru derularea acestor programe într-un spital privat a ţinut cont atât de îndeplinirea criteriilor legale referitoare la încadrarea cu medici specialişti, cât şi de dotarea tehnică a Clinicii Polisano.
Serviciul de Cardiologie al Clinicii Polisano este dotat cu angiograf de ultimă generaţie Siemens AG, iar personalul medical de specialitate oferă servicii de maximă complexitate pentru tratamentul tuturor bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezări de anevrism de aortă.
Secţia de Cardiologie intervenţională a Clinicii Polisano este condusă de şef lucrări dr. Nicolae Florescu, relocat în Sibiu de la Bucureşti, medic primar cardiolog cu atestat în cardiologie intervenţională şi cu peste 15 ani de experienţă în cardiologia interven­ţională la Spitalul Universitar de Urgenţă - Bucureşti, unde a efectuat peste 10.000 de proceduri din care peste  6.000 angioplastii coronariene şi peste 1.000 de pacienţi trataţi în infarct miocardic acut.
Dr. Alexandru Voican este medic specialist cardiolog, cu atestat în cardiologia intervenţională obţinut în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. dr. C. C. Iliescu - Bucureşti. De la demararea activităţii departamentului de cardiologie intervenţională, în Clinica Polisano  s-au realizat peste 700 de coronarografii diagnostice, din care peste 400 de pacienţi au beneficiat de implantări de stenturi.
Bolile cardiovasculare reprezintă principală cauză a mortalităţii, atât în lume, cât şi în România, de aceea, în majoritatea ţărilor, statul susţine financiar profilaxia şi tratamentul acestor boli. Înainte de internare, în condiţii de ambulatoriu,  pacienţii vor fi nevoiţi să pacurgă etapele de evaluare clinică şi paraclinică. Pentru internare şi pentru serviciile de cardiologie intervenţională - deoarece va exista decontarea de către Casa de Asigurări, atât a serviciilor medicale spitaliceşti, cât şi a materialelor şi consumabilelor prevăzute în Programul Naţional de boli cardio­vasculare - pacienţii ce vor fi incluşi în acest program derulat prin Clinica Polisano şi care au indicaţie de dilatare sau implantare de stenturi vor avea de achitat co-plata de 300 lei/zi, aşa cum prevede legea.comentarii
4 comentarii

Tot de la Ilie Vonica... Dumnezeu sa-l odihneasca!
Doru
22.08.2014 07:11
Dacă plătesc 300 lei pe zi unde-i gratuitatea?????????
jijig
22.08.2014 07:44
Da, si cat dureaza spitalizarea.
www
22.08.2014 08:39
Tribuna minte mai ceva ca Ponta!
Tribuna - ziarul mincinosilor
22.08.2014 12:49
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia