Tribuna
Stagiunea Camerală „Florescu - Fernandez & Friends” vine cu un nou concert, la FDGR
Stagiunea Camerală „Florescu - Fernandez & Friends” vine cu un nou concert, la FDGR
Kristie Su, cel mai tânăr concertmaestru din Europa, vine la Sibiu din Belgia, cu un nou concert din Stagiunea Camerală „Florescu - Fernandez & Friends”, în cadrul căruia va interpreta, alături de pianista Monica Florescu şi de violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, lucrări compuse de Erwin Schulhoff şi de Ludwig van Beethoven. Concertul se va desfăşura duminică, 23 februarie, de la ora 17, la Sala Oglinzilor de la Forumul German Sibiu. Intrarea va fi liberă.

„Am ales Schulhoff pentru acest concert, fiindcă a fost un compozitor extraordinar şi, din păcate, puţin interpretat. Compoziţiile lui, în special sonata din acest concert conţine straturi compoziţionale inspirate de romantism, dadaism şi jazz. Modul în care încorporează tehnicile contemporane în structurile şi armoniile tradiţionale face din această sonată o lucrare de virtuozitate atât pentru vioară, cât şi pentru pian”, spune Kristie Su.

În programul serii veţi putea asculta: Erwin Schulhoff - Sonata pentru vioară şi pian nr. 2, Ludwig van Beethoven - Trio cu pian op. 70, nr.1 „Fantoma" Seara este completată cu momente muzicale pentru trombon şi pian de Carl Maria von Weber „Romanza appassionata” şi de Alexandre Guilmant „Morceau Symphonique” oferite de trombonistul Ioan Palagniuc, solist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Un centru de referinţă pentru muzica de cameră

Kristie Su este la prima sa vizită în România. A început studiul viorii cu tatăl său, profesorul Elmer Su, la vârsta de trei ani. De la cinci ani îşi continuă pregătirea cu profesorul de vioară şi violă Vesna Gruppman, iar ulterior cu Igor Gruppman, concertmaestrul Orchestrei Filarmonicii Rotterdam. Concertează încă de la o vârstă fragedă. În 2010 ocupă locul patru în cadrul Concursului Internaţional Stradivarius din Salt Lake City, Utah. Este cel mai tânăr concurent admis la concursul internaţional de vioară Carl Nielsen din 2012, unde a obţinut un premiu special. Începând din 2007, are o serie de apariţii solo alături de numeroase orchestre din toată lumea.

„Ne dorim ca Sibiul să devină un centru de referinţă pentru muzica de cameră din România şi nu numai. Împreună cu soţia mea, am dorit să fim o parte din acest fenomen şi am iniţiat propria stagiune de concerte, la care publicul umple Sala Oglinzilor din cadrul Forumului German în fiecare lună. Muzica de cameră permite o mai mare apropiere de public şi un dialog mai intim cu acesta, iar asta se întâmplă şi la concertele noastre, caracterizate de o atmosferă caldă şi la care invităm muzicieni pasionaţi din România”, spune Makcim Fernandez Samodaiev.

O serie de concerte lunare

Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii „Florescu - Fernandez & Friends”, un proiect independent şi unic în Sibiu, cu manifestări „full house” în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la iniţiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) şi a pianistei Monica Florescu (România), stabiliţi la Sibiu după ce timp de mai mulţi ani au studiat, locuit şi concertat în diferite ţări din Europa şi în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător şi avid de muzică clasică, stagiunea camerală „Florescu - Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitaţi sunt muzicieni cunoscuţi din România, dar şi din afara ţării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici şi alţii. Concertele stagiunii au şi o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicaţii şi repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală „Florescu - Fernandez & Friends” ajunge inclusiv la Bucureşti. Acest proiect este realizat cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Forumul German Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia