Tribuna
Spitalul Judeţean a scăpat de datorii
Sorana MAIER
1598 vizualizari
Spitalul Judeţean a scăpat de datorii
După ce Consiliul Judeţean a alocat 9 milioane de lei şi alte 9 milioane au venit prin programele naţionale, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ nu mai are datorii. Au mai rămas de plată doar facturile curente, care sunt încă în termen.
"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, a înregistrat anul acesta cele mai bune rezultate din ulti­mele două decenii, atât în ceea ce priveşte situaţia financiară, cât şi dotările cu echipamente medi­cale, dar şi investiţiile finalizate sau aflate în derulare", se arată în raportul prezentat într-o con­ferinţă de presă, de dr. Radu Chicea, directorul Spitalului. Acelaşi raport va fi prezentat şi în şedinţa de astăzi a consilierilor judeţeni.
 Dacă în urmă cu un an, valoa­rea datoriilor era de 17.644.016,52 lei din care 7.822.815 pe Programe Naţio­nale de Sănătate (CJAS Sibiu) şi 9.821.201 datorii pentru serviciile medicale spitaliceşti, la data de 31 august 2013, totalul datoriilor este cu 76,61%mai mic faţă de 31 august 2012, acestea scă­zând la 4.400.447 lei, din care 3.148.882 lei pe Programe Na­ţio­nale de Sănătate şi doar 1.251.625 pentru servicii medi­cale spitaliceşti. Datoriile pentru serviciile medicale spitaliceşti s-au diminuat cu aproximativ 90%, datoria pentru Programele Naţionale de Sănătate s-a redus cu 62,56%,urmând ca până la sfârşitul anului, CNAS să asigure fondurile pentru stingerea acestor obligaţii.
„Am spus-o cu tărie de la înce­put că prioritatea zero pentru Con­siliul Judeţean este sănăta­tea şi am urmărit ca împreună cu echipa pe care o coordonez şi împreună cu conducerea Spitalului Judeţean să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a creşte calitatea serviciilor medicale acordate în Spitalul Judeţean. Doresc să le mulţu­mesc public celor doi manageri, dr. Liviu Cotârlă şi dr. Radu Chicea, pentru buna colaborare şi pentru tot concursul pe care şi l-au dat pentru realizarea acestui obiectiv. În ultimul an, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat spita­lului aproape 9 milioane de lei pentru utilităţi, dotări, reparaţii curente, investiţii şi obiecte de inventar şi astfel spitalul a reuşit să asigure celelalte cheltuieli pentru drep­turile de personal,  pentru medi­camente şi materiale sanitare.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Modernizări şi achiziţii

Tot anul acesta, Consiliul Ju­deţean a alocat  Spitalu­lui 1.643.090 lei, bani cu care a achiziţionat numeroase echipa­mente medicale, de laborator şi alte mijloace fixe necesare sec­ţiilor pentru creşterea competi­tivităţii serviciilor acordate pacienţilor.
Modernizarea Secţiei Clinice Boli Infecţioase cu geamuri ter­mopan, asfaltarea carosabilului şi a aleilor, precum şi moderni­zarea parcărilor din cardul instituţiei, refacerea gardului de la Secţia Clinică Neurologie, recondiţionarea gardului împrej­muitor al spitalului, finalizarea reabilitării clădirii Ambulatoriu­lui de Specialitate nr.1 al SCJU Sibiu, gard împrejmuitor la Ambulatoriul de Specialitate, reabilitarea etajului II al Clinicii de Stomatologie: refacerea in­stalaţiilor de canalizare a cor­purilor B şi C la Maternitate, la subsolul clădirii, reparaţii şi igie­nizări la Secţia Clinică Neurochi­rurgie sunt o parte din investiţiile care s-au făcut în ultimul an.

Lucrări în continuare

În această perioadă se lu­crează la reparaţia capitală şi mansardarea clădirii Bloc Chirur­gical. Lucrările au de­marat la începutul lunii iunie 2013, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Prin acest proiect  acope­rişului de pe clădirea unde se află secţiile Chirurgie, Ortopedie, Urologie şi Terapie Intensivă va fi refăcut complet şi se vor da în folosinţă noi spaţii, prin man­sardare. Până în mo­mentul de faţă s-a efectuat demolarea acoperişului vechi şi s-a realizat reconstrucţia po­dului şi a aco­perişului în proporţie de 90%. S-a turnat placa şi s-au demarat lucrările de mansar­dare în volumul podului.
După finalizarea reabilitării etajului II al Clinicii de Stoma­tologie, lucrările de modernizare şi reamenajare vor continua şi la etajul I şi la parterul imobilului. Şi pentru reparaţia capitală a Secţiei Fizioterapie I s-au con­trac­tat lucrările şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.
Pentru lucrarea de extindere Unitate Primiri Urgenţe, se aş­teaptă Planul de Urbanism Zo­nal, iar după elaborarea acestuia urmează procedura de aprobare în Consiliul Local Sibiu şi obţi­nerea autorizaţiei de construcţie.
Pentru reabilitarea imobilului Secţia Clinică Boli Infecţioase s-a întocmit Documentaţia de Avi­zare a Lucrărilor de Intervenţie; urmează să se parcurgă paşii necesari în vederea realizării pro­iectului tehnic şi a execuţiei aces­tuia, pentru reabilitare imobil Secţia ORL s-a întocmit Docu­mentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie.
Reabilitarea secţiei Obstetrică – Ginecologie se va face în baza unui contract încheiat pentru derularea lucrărilor de reparaţie capitală la instalaţiile de apă rece, apă caldă şi canalizare, în valoare de 185.000 lei, fondurile asigurate pentru aceste lucrări fiind de 210.000 lei. În aceste condiţii, din economia făcută, spi­talul doreşte să solicite o rectificare bugetară şi alocarea unor sume necesare expertizei tehnice pentru posibilitatea etajării maternităţii.
Un alt proiect este relocarea Secţiei Fizioterapie II, care presupune mutarea acesteia în cadrul unui spaţiu la Spitalul de Psihiatrie. S-a întocmit Docu­mentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi urmează să se deruleze procedura de achiziţie proiectare.
Lucrările de reparaţie capitală la Decanat, amenajare laborator biologic şi reabilitare instalaţii şi igienizare subsol Secţia Clinică Neurologie, termenul de finali­zare este sfârşitul lunii septem­brie.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are o capacitate de 1.054 de paturi de spitalizare continuă şi 50 de paturi de spi­talizare zi, iar prin activitatea sa prestată pentru pacienţi are trei destinaţii - spital judeţean, spital universitar şi spital municipal.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA