Tribuna
PNL
Soprana Adela Zaharia deschide Festivalul de Operă de la Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
1616 vizualizari
Soprana Adela Zaharia deschide Festivalul de Operă de la Sibiu

Cea de-a 17-a ediţie a proiectului Sibiu Opera Festival va debuta duminică, 9 septembrie 2018, de la ora 19, la Sala Thalia, cu un concert extraordinar al sopranei Adela Zaharia. Alături de ea vor fi invitaţi Mihai Urzicana – tenor şi Bogdan Taloş – bas. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Marijn Simons (Olanda). Cele 10 evenimente din proiectul Sibiu Opera Festival vor aduce, în perioada 9 - 28 septembrie, peste 600 de artişti din ţară şi de peste hotare, transmite un comunicat al Filarmonicii de Stat Sibiu.

 

Apreciată de către Euro News ca o ”adevărată revelaţie”, soprana Adela Zaharia este câştigătoarea locului întâi al prestigiosului concurs Operalia, ediţia 2017. Câteva luni mai târziu şi-a făcut debutul la Bayerische Staatsoper München în rolul principal din opera Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti. În sezonul 2017-2018, Adela revine pe scena Deutsche Oper am Rhein, debutează la Opera din Los Angeles, Komische Oper şi mai târziu la Tokyo, Osaka şi Hiroshima. De asemenea, în 2017 debutează în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" şi susţine un concert alături de Placido Domingo la Guadalajara, alături de Orchestra Filarmonicii din Jalisco.

În sezonul 2015-2016, Adela a fost membru al ansamblului Deutsche Oper am Rhein unde a interpretat rolurile Donna Anna din Don Giovanni şi Najade din Ariadne pe Naxos şi a fost membră a atelierului de operă al Komische Oper. Tot în acea perioadă a debutat la Grand Teatre del Liceu, Balshoi Theater, Edinburgh International Festival, dar şi la Shanghai Grand Theater.

Adela Zaharia a studiat canto şi pian la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, studiind roluri precum Gilda, Norina sau Mussetta, repertoriul său de concert incluzând lucrări precum Carmina Burana de Orff, Mesia de Handel, Matthäuspassion de Bach, Ein deutsches Requiem de Brahms, Requiem de Mozart şi Das Paradies und die Peri de Schumann.

Programul concertului conţine uverturi şi arii din opere aparţinând unor compozitori precum W.A. Mozart, G. Verdi, G. Donizetti şi G. Puccini.

 

Ediţia a XVII-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 9 - 28 septembrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice, operă pentru copii. Nu lipsesc din programul acestei ediţii momentul de arii din opere în spaţii publice – ”Take an Opera Break” şi nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns la ediţia X-a. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro şi de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr. 3-5) de luni până joi, între orele 10-12 şi 13-16. Preţul unui bilet este de 40 de lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica