Continental
Tribuna
Sibiul surclasează Bucureştiul cu 81 la 18
Sibiul surclasează Bucureştiul cu 81 la 18
Fiind considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, Sibiul a dovedit că îşi merită pe deplin laudele. Oraşul de pe Cibin este câştigătorul concursului internaţional virtual între oraşe, "The Best City To Visit Travel Tournament 2013". În finală, burgul s-a duelat cu capitala Bucureşti, voturile fiind mai numeroase pentru fosta Capitală Culturală Europeană.
Concursul lui Anil Polat, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri de travel din lume, a cuprins anul acesta 128 de localităţi de pe întreg mapamondul. Buenos Aires, Barcelona, Florenţa, Roma şi Granada sunt doar câteva dintre oraşele ce şi-au propus să devină în 2013 cea mai bună destinaţie turistică. Şi fiecare dintre acestea deţin o gamă vastă de atracţii turistice. Fie că este vorba de Sagrada Familia, opera neterminată a lui Antoni Gaudi, creatorul multor lucrări arhitectonice din oraşul catalan, cunoscutul stadion al lui Messi&compania, Camp Nou, sau Colosseumul din Roma, toate acestea reprezintă locuri pe care, cel puţin o dată, fiecare persoană doreşte să le vadă. Surpriza a venit însă în finală, acolo unde nu au ajuns nici reprezentanta Spaniei, nici a Italiei. Finala a fost una pur românească, bătălia dându-se între Sibiu şi Bucureşti. Marţi, 2 aprilie, câştigătorul competiţiei a fost desemnat oraşul situat pe Cibin, cu 2630 voturi şi un procent de 81,45, pe când oraşul de pe Dâmboviţa a adunat doar 599 voturi şi un procent de 18.55. Fiind una dintre cele mai mari cetăţi ale Transilvaniei, Sibiul se remarc[ prin stilul arhitectural unic, iar atracţiile turistice sunt multiple. Palatul Brukenthal, Podul Minciunilor `i Turnul Sfatului sunt câteva dintre locurile ce vor putea fi vizitate anul acesta. Piaţa Mare, o emblemă reprezentativă a burgului, şi Piaţa Mică, "Ringul cel Mic", sunt şi ele în fiecare an, gazdele sibienilor, ale turiştilor  din alte oraşe ale ţării, sau din afara graniţelor. Iniţia­torul concursului, Anil Polat, este aşteptat la Sibiu în vară, "Posibil că vă voi vedea în iunie, pentru Festivalul de Teatru", a fost mesajul acestuia pe blogul său, foxnomad.com.

Ana-Maria MĂTUŞOIUcomentarii
6 comentarii

Brasovul pe unde-i ?
goguta
05.04.2013 08:37
Pe la coada vaci oras umflat de comunisti astia se vor capitala ca nu au soluti de revenire economica dar au clantai la centru au avut tot timpu sprijin politic e normal sunt aprope de bucuresti au multe vile gunoaiele care au adus tara la sapa de lemn criza la fraieri la iei prosperitate maxima sper s-a ne rupem de acest mar otravit brasov uitativa cum se lauda cu bani sibienilor cu complicitatea detractorilor care au cedat deconcentratele si acum ne administreaza bani cum vor muschi lor
bbbbbb nnnnn
05.04.2013 09:24
si asta datorita unor postaci care nu au de lucru si stau pe facebook
postaci
05.04.2013 10:20
Cat trebuie sa fii de imbecil ca sa chiar crezi ca Sibiu sau Bucuresti surclaseaza orase eminamente turistice ca Paris, Londra, Roma, Florenta, Napoli sau Barcelona? Uite asa vedem si noi de ce Primaria Sibiu are peste 20 de angajati la biroul de informatica. Pai, cu ce sa se ocupe astia cate e ziulica de mare decat cu voturi non-stop si comentarii propagandistice in favoarea Fuhrer-ului? Sunteti penibili, ati depasit pana si presa ceausista cu recordurile din agricultura socialista!!!
observer
05.04.2013 11:01
Este incredibil cata mediatizare s-a facut in presa locala, inclusiv pe site-ul primariei (!!!) pentru ceva banal, total nesemnificativ. Sa ajungi nr. 1 intr-un "concurs" organizat pe un blog amarat, fara nicio relevanta, fara audienta, este total nesemnificativ. Ca baiatul ala are un hobby, foarte bine, cinste lui, dar de aici si pana sa-l promovezi saptamani la rand in presa si pe toate canalele locale ca fiind nu stiu ce eveniment cand de fapt este un zero barat, nu face altceva decat sa demonstreze inca odata cat de slaba este presa locala. Acest gen de "promovare" a orasului nu fac decat sa puna in umbra alt gen de promovare, autentica, cu adevarat importanta la nivel mondial de care Sibiul a avut parte in ultimii ani (vezi Forbes, Michelin, etc) dar care n-a avut parte nici pe departe de atata mediatizare cat a avut acest concurs penibil la care au participat doar romanii. De fapt chiar imi amintesc cum in Tribuna cineva a scris un articol in bataie de joc despre faptul ca Forbes ne considera o destinatie turistica. Iar despre 3 stele Michelin nici ca le pasa la ziaristii locali. Penibil!
viorel
05.04.2013 18:28
preocupari de oameni normali,ui asa ne ducem draku, ca popor, de tembeli ce sunteti.
demostene
05.04.2013 22:29
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia