Continental
Tribuna
Sibiul începe curăţenia de primăvară
Sorana MAIER
694 vizualizari

Curăţenia de primăvară pe dome­niul public începe la Sibiu din 24 martie, iar primarul Klaus Iohannis îi îndeamnă pe sibieni să contribuie şi ei curăţând zonele din preajma blocurilor sau a locuinţei fiecăruia. Serviciul Gospodărire împreună cu firmele angajate pentru asigura­rea salubrităţii în oraş au început să igienizeze malul râului Cibin, fiind deja curăţată partea dinspre cartie­rul Guşteriţa. De asemenea, firmele de salubritate lucrează pentru dega­jarea rigolelor de depunerile acu­mulate peste iarnă. Străzile vor fi spălate pe rând pentru a aduna praful colectat lângă borduri. De asemenea, pentru a pregăti par­curile şi zonele de odihnă pentru sezonul cald echipele de muncitori vor spăla băncile din parcuri, dar şi statuile. Aceste măsuri împreună cu lucrările de toaletare a arborilor, plantarea de noi arbori şi flori şi refacerea marcajelor vor crea Sibiului o imagine plăcută, de care sibienii şi oaspeţii oraşului se vor bucura în egală măsură. La aceste eforturi pot contribui şi sibienii care locuiesc la bloc, prin curăţarea deşeurilor, dar şi prin toaletarea zonelor verzi şi a arborilor din jurul blocurilor. Deşeurile vege­tale sau de alt tip rezultate în urma acestei acţiuni trebuie transportate de către cetăţeni la platformele de colectare a deşeurilor pentru a fi ridi­cate de către firmele de salubritate. O parte importantă a acestor acţiuni de curăţenie va fi toaletarea tufişurilor şi tăierea ierburilor pentru a evita dezvoltarea excesivă a insectelor şi mai ales a căpuşelor. În acest sens, în luna mai, este planificată o acţiune de dezinsecţie şi deratizare.comentarii
3 comentarii

O curatenie generala ar fi necesara si in zona cimitirelor eroilor si veteranilor de razboi,zona neglijata de catre administratia cimitirului municipal.Acum cateva zile in urma ,au dat foc vegetatiei din parcela ostasilor rusi, afumand mai multe semne de capatai de la mormintele acestora. Personalul de paza al cimitirului nu stie nimic, nu a vazut nimic. Ar fi necesar ca d-l Primar sa faca o vizita si in aceasta zona.
Andrei
22.03.2014 22:47
in valea aurie, vizavi de scoala nr 25 este un spatiu care a fost destinat constructiei unei piete, s-a abandonat si acuma este un loc de aruncatmizerii, nu de cetatenii blocurilor invecinate terenului, ci de cei care cauta la containere si tot ce gasesc le depoziteaza in acel spatiu, saltele, haine, pungi cu mincare, este ceva de nedescris, iar cei care cauta si stau toata ziua in preajma containerelor de gunoi se deplaseaza in acest spatiu si isi fac necesitatile fara nici o jena ca noi din balcoane ii vedem, CE EST DE FACUT?
elena
23.03.2014 07:17
Mizeria asta din zona containerelor este in fiecare cartier, acolo isi fac veacul tot felul de personaje.
www
23.03.2014 18:01
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia