Tribuna
Sibiul are 9.500 locuri de parcare administrate de Primărie
Sorana MAIER
1711 vizualizari
Sibiul are 9.500 locuri de parcare administrate de Primărie

Pentru cele 9.500 de locuri de parcare administrate de Primă­ria Sibiu, sibienii au cumpărat, de la începutul anului şi până acum,  tichete de parcare şi abo­na­mente de sute de mii de lei.
Cele două parcări mari din zona centrului istoric s-au dovedit a fi o soluţie foarte bună pentru cei care doresc să vină în centru, fapt demonstrat prin încasările obţinute, a spus joi în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
De la începutul anului şi până în prezent au fost încasaţi 151.740 de lei ca taxă de intrare în Parcarea Cazarma 90 şi 174.254 lei ca taxă de parcare în Piaţa Mică. Şi pentru parcarea de la Piaţa Obor s-au încasat aproximativ 3.800 de lei.
Şi terasele din centru aduc venituri la bugetul local. În zona centrală sunt deja aprobate şi deschise 43 de terase, suma încasată ca taxă de ocupare a domeniului public cu terase sezoniere fiind de 143.730 lei.
În aproximativ o lună vor fi amplasate în teren căsuţele de la intrarea în Grădina Zoologică. În urma unei proceduri de achiziţie organizată de Servi­ciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat s-a semnat în data de 21 mai 2013 un contract de livrare a 15 căsuţe din lemn care vor fi amplasate pe aleea de intrare în Grădina Zoo, constituindu-se ca o modalitate mai ordonată de prezentare şi vânzare de produse alimentare şi nealimentare. Valoarea contractului este de 125.364 lei, garanţia oferită de prestator pentru construcţiile din lemn fiind de 2 ani.




comentarii
6 comentarii

o parcare supra etajata pe fosta cazarma 90 demolata nu de luptele duse de secole si un simbol al fortei a acestui oras ci de o taranca din colibi ajunsa prin grija partidului presedinta de consiliu se numea elena nae s-a ne ia ======= ar fi si mai estetica zona si crentu care se face in parcu astra
parcare
25.05.2013 08:07
in zona centrului ar trebui facut Z.T.L. ( zona trafic limitat in care sa intre doar taxiurile, autocarele , politia si masinile de pompieri ) iar restul masinilor obligate sa intre intr-o parcare supra-etajata (loc Cazarma 90 de ex) cu o taxa modica de 3-5 lei / zi .. .si atunci sa vezi ce bani se fac din parcari ;)
X
25.05.2013 10:24
Stiti cum se cheama oamenii care au idei precum cei doi care semneaza "parcare"si "x" ?
Idioti !
Nu din alte motive dar respectivii cred ca in zona istorica se incadreaza o parcare supraetajata ?
Daca s-ar fi incadrat arhitectural chiar cred oamenii astia cu idei ca nu s-ar fi facut ?
my
25.05.2013 10:38
... era un exemplu ! Arhitectural esti soarece de hartie cu plumb turnat pe creier ! Se poate face si sub-terana ... doar sa se faca pt a fi intradevar zona centrala degajata de masini !!! Du-te si tu intr-un oras turistic din orice tara civilizata ... mai iesi si tu din Jina ;)
pt "my"
25.05.2013 11:26
nu va fi nevoie de nici o investitie, se rezolva cu niste vopsea. O sa se traseze locuri de parcare peste trecerile de pietoni, transformam si restul de strazi din dublu sens in sens unic (facem parcari pe o banda) etc, si apoi stam si fluieram a paguba :)
In plus la cate sensuri giratorii si unice vom avea, sigur o sa primim titlul de "capitala sensurilor"
m
25.05.2013 22:34
sa vezi ce frumoasa o sa fie calea dumbravii cu sens unic, anul asta...visati voi ce vreti tot mai usor e sa se traga 2 dungi si sa-i spuna parcare + 2 dungi = pista biciclete...se dau milioane pe giratorii, dar un sfert din strazile din Sibiu sunt neasfaltate, hai sa fim seriosi sa nu mai visam la cai verzi pe pereti coruptia e prea mare
:))
26.05.2013 19:43
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA