Tribuna
PNL
Set de monetărie, lansat de BNR
Rareș BIŢU
887 vizualizari

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic un set de monetărie cu anul de emisiune 2009, începând cu data de 26 august 2009. Reprezentanţii BNR spun că setul de monetărie conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valorile nominale de 1 ban, 5 bani, 10 bani şi 50 bani, precum şi o medalie de argint, dedicată aniversării Anului Internaţional al Astronomiei. Medalia este rotundă, cu diametrul de 28 de milimetri, cântăreşte 15,5 grame, are marginile netede, titlul este de 800‰, iar calitatea proof.
"Aversul medaliei prezintă emblema oficială a Anului Internaţional al Astronomiei şi inscripţia circulară ANUL INTERNATIONAL AL ASTRONOMIEI ROMANIA 2009, iar reversul medaliei prezintă în centru, o compoziţie grafică ce cuprinde cupola Observatorului Astronomic al Academiei Române din Bucureşti, luneta lui Galileo Galilei, portretul acestuia şi planetele Sistemului Solar, iar la exterior, în arc de cerc, inscripţia DESCOPERA SINGUR UNIVERSUL", se arată într-un comunicat de presă.

"Atât medalia, cât şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof. Setul va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etu, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale", explică reprezentanţii BNR.
Tirajul aprobat al emisiunii este de 1.000 de exemplare, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 110,00 lei/set.
Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu anul de emisiune 2009, se realizează prin sucursalele din Bucureşti, Cluj, Iaşi, şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica