FITS 2024
Tribuna
Salubrizarea Sibiului se licitează pe încă trei ani
Sorana MAIER
1731 vizualizari
Salubrizarea Sibiului se licitează pe încă trei ani
Contractul cu firma Schuster expiră astăzi, iar de acum Primăria Sibiu şi societatea de salubrizare lucrează în baza unui act adiţional. Sibiul şi restul judeţului Sibiu au un proiect din fonduri europene, de 24 milioane euro, pentru un sistem integrat de colectare a deşeurilor, însă procedurile sunt doar în faza în care se pregătesc documentaţiile pentru licitaţiile de execuţie. Până la jumătatea lui 2013, în judeţ vor fi construite o linie de sortare, două staţii de compostare, în gospodăriile din mediul rural vor exista echipamente de colectare, containere şi unităţi de compostare şi se vor închide şi reabilita cinci depozite urbane neconforme.
Primăria Sibiu a început procedura de licitaţie pentru desemnarea firmei care să se ocupe de salubrizarea şi deszăpezirea Sibiului în următorii trei ani, în condiţiile în care contractul cu firma Schuster & Co Ecologic expiră astăzi. Municipalitatea a încheiat un act adiţional pe încă trei luni, până se vor finaliza procedurile de licitaţie, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Firmele interesate să se ocupe de curăţenia oraşului îşi pot depune ofertele, iar ele vor fi deschise în data de 8 august, când se va desemna câştigătorul.
Sibiul, ca şi întreg judeţul va avea, până în 2013, un sistem de management integrat al deşeurilor, iar atunci va exista o singură firmă care va colecta gunoaiele din întreg judeţul.
Iniţial, judeţul Sibiu ar fi trebuit să treacă pe un operator unic din luna august, însă, fiind vorba de un proiect cu fonduri europene, contestaţiile depuse la proiect, care au durat luni de zile, procedurile de achiziţii, întârzierea contractului de finanţare cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, completările de documentaţii ulterioare au devansat acest termen.
Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu au pus deja la dispoziţie 60.000 metri pătraţi de teren pentru construcţia staţiei de sortare şi a celei de compostare a deşeurilor pentru întreg judeţul, iar astăzi, în şedinţele celor două foruri se aprobă comasarea acestor terenuri care acum fac parte din loturi distincte.


Proiect de 24 milioane de euro

Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Sibiu şi toate celelalte localităţi din judeţ s-au asociat şi împreună au obţinut finanţarea pentru proiectul  „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu", proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu din Fondul European de Dezvoltare Regională.
În luna aprilie, Consiliul Judeţean a semnat contractul cu un consultant pentru asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor de construcţie, în baza căruia firma asigură asistenţă în derularea procedurilor de atribuire a contractului de lucrări publice, precum şi a contractului de achiziţie de echipamente (recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile, respectiv biodegradabile şi unităţi de compostare individuală); asigurarea activităţii de supervizare a lucrărilor de construcţii de staţie de sortare în localitatea Şura Mică, staţii de compostare în localităţile Şura Mică şi Târnava şi închiderea depozitelor neconforme Agnita, Avrig, Cisnădie, Remetea-Sibiu, Tălmaciu.

Gata în august 2013

Până în luna august 2013, în judeţul Sibiu vor fi cumpărate echipamente de colectare, containere şi unităţi de compostare în gospodării, va fi construită o linie de sortare cu o capacitate de 20.000 tone pe an şi două staţii de compostare cu capacităţi de 15.000 tone pe an şi respectiv 7.000 tone pe an, închiderea şi reabilitarea a 5 depozite urbane neconforme.
Valoarea proiectului, fără TVA, este de 22.682.591 euro, din care contribuţia Uniunii de 16.053.714 euro. Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu unităţile administrativ-teritoriale membre în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Eco Sibiu” asigură o cofinanţare de 3.016.790 euro.
Implementarea proiectului va duce la crearea a 77 de locuri de muncă.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica