Tribuna
PNL
Sărbătoare pentru persoanele cu handicap
* Întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap * Cu ocazia acestei zile, în cele şapte centre pentru persoane adulte cu handicap aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, toţi cei 745 de beneficiari vor avea parte de un program de sărbătoare *
Întreaga lume sărbătoreşte astăzi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap. "Celebrarea anuală la nivel internaţional a persoanelor cu dizabilităţi urmăreşte promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilităţi şi mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile şi bunăstarea acestor persoane. De asemenea urmăreşte conştientizarea asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale, deoarece aceste persoane demonstrează zi de zi că au resurse la fel ca cei care nu se confruntă cu această problemă, că sunt integrate în societate, că şi-au depăşit temerile, că au energia necesară să ducă o viaţă frumoasă, chiar dacă puţin diferită de viaţa altora", spune Anca Adriana Drăgan, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

Sărbătoare în centre

Cu ocazia acestei zile, în cele şapte centre pentru persoane adulte cu handicap aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, toţi cei 745 de beneficiari vor avea parte de un program de sărbătoare. Beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuro-Psihiatrică – Râu Vadului au pregătit o serbare ce va fi urmată de primirea de pachete cu dulciuri şi o după-amiază dansantă. Beneficiarii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Tălmaciu au pregătit un Program artistic "Deschide uşa, creştine, că venim şi noi la tine" cuprinzând poezii, scenetă, dansuri populare, cântece populare, la care au invitat personalităţi şi prieteni din comunitate, urmat de o masă festivă. Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Biertan organizează "Ziua porţilor deschise", masa festivă, activităţi cu caracter cultural împreună cu copii de la Şcoala Generală Biertan. La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă "Episcop N. Popoviciu" Biertan activităţile vor începe la ora 10 cu o dezbatere pe teme privind problematica persoanelor cu dizabilităţi, vor continua la ora 12 cu deschiderea expoziţiei centrului, iar dupa masă beneficiarii sunt invitaţi la un progarm artistic susţinut de copiii din comunitate.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Agnita organizează activităţi recreative constând în jocuri şi concursuri, iar la ora 11 se va deschide o expoziţie dedicată persoanelor cu dizabilităţi. Urmează o masă festivă, iar după-amiază elevii Şcolii cu clasele I-VIII "G.D.TEUTSCH" vor susţine un program de dansuri. Ziua se va încheia cu o seară dansantă. CITO Dumbrăveni va organiza pentru această zi un concert de muzică populară, urmat de un program de colinde, iar ziua se va termina cu o seară de dans. La CITO Mediaş activităţile vor începe la ora 10 cu o întâlnire angajaţi-beneficiari, cu tema "Retrospectiva unui an de activitate în comun". La ora 15 va avea loc o dezbatere cu tema "Fiecare dintre noi este unic şi poate fi de folos în felul lui". La ora 18 este programată servirea cinei la o pizzerie locală, iar ziua se va încheia cu discoteca din incinta CITO, cu participarea unor reprezentanţi ai Poliţiei de proximitate. La iniţiativa Asociaţiei Umanitare şi Club Sportiv Hermannstadt ale Persoanelor cu Handicap Neuro-Locomotor Sibiu în parteneriat cu Teatrul de Păpuşi Gong, copiii cu dizabilităţi din Centrul de Servicii Comunitare Prichindelul din Sibiu vor participa la spectacolul "Tabăra vrăjită".
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia