Tribuna
Rotary Club Sibiu şi Lions Brukenthal se alătură campaniei "Sibiu-Capitala Bunelor Maniere”
# "Retrospectiva Săptămânii”, emisiunea Antenei 1 Sibiu , devine, cu sprijinul lor, prima emisiune locală din România dublată în limbajul semnelor, pentru deficienţii de auz #
Tribuna şi Antena 1 Sibiu, iniţiatorii Campaniei Sibiu-Capitala Bunelor Maniere, beneficiază începând de săptămâna aceasta de doi parteneri noi, Clubul Lions Brukenthal şi Rotary Club Sibiu. Cele două cluburi vor susţine, în cadrul celei mai mari campanii de presă din istoria Sibiului, un proiect care ţine, în definitiv, de bunul simţ, de respectul faţă de cei cu nevoi speciale: prima emisiune locală de televiziune dublată în limbajul semnelor, pentru deficienţii de auz.
“Pentru românul obişnuit, cea mai simplă cale de a se informa este televiziunea. Din păcate, pentru deficienţii  de auz ştirile tv sunt incomplete. Ei află, spre exemplu, de pe burtierele emisiunilor că nu circulă trenurile. Nu află, însă, în detaliu, dacă nu circulă şi în Sibiu, până când nu circulă sau de ce nu circulă. Informaţia locală completă, pentru ei, ar însemna spre exemplu, acces la internet. Motive financiare sau legate de vârsta celor cu deficienţe de auz  împiedică, din păcate, accesul la informaţii în aceste feluri; televiziunea rămâne, deci, o variantă la îndemână”- susţin organizatorii Campaniei Sibiu-Capitala Bunelor Maniere.
Rotary Club Sibiu şi Lions Club Brukenthal Sibiu se implică împreună în Campania Bunelor Maniere susţinând acest proiect până la finalul anului, în fiecare săptămână.
“Implicarea noastra, a membrilor Lions Brukenthal, este firească atât în Campania Sibiu-Capitala Bunelor Maniere, cât mai ales, punctual, în proiectul acesta. La fel cum, firească este şi alăturarea de prietenii rotarieni. Ei sunt susţinători ca şi noi ai voluntariatului şi implicării în comunitate. Cred că accesul la informaţie al persoanelor cu deficienţe de auz este o veste bună… Sper ca şi veştile dublate să fie bune!“, a spus preşedintele Lions Club Brukenthal, Robert Blaj.
"Însăşi menirea ROTARY CLUB SIBIU este aceea de a ajuta. Am făcut-o mereu şi o vom face ori de câte ori vom putea. Proiectul acesta, însă, în care suntem alături de prietenii noştri de la Lions Brukenthal, este special fiindcă se adresează unor oameni speciali... Se spune că informaţia înseamnă putere. Cred, într-adevăr, că prin facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de auz la informaţia locală îi ajutăm să fie mai puternici.
Este onorant pentru noi să participăm la un astfel de demers" - a declarat preşedintele ROTARY CLUB SIBIU, Sorin Ovidiu Rotariu.
Dublajul emisiunii “Retrospectiva Săptămânii”, prezentată de Laura Dobrotă la Antena 1 Sibiu, va fi asigurat de o mai veche colaboratoare a Asociaţiei Surzilor din Sibiu, studenta Magda Munteanu. Tânăra, ambiţioasă, frumoasă, Magda s-a implicat mereu în ultima vreme în activităţile de la Asociaţia Surzilor. Va fi la prima ei întâlnire cu munca în televiziune şi speră ca emoţiile să nu fie sesizate.
Emisiunea “Retrospectiva Săptămânii” se difuzează sâmbăta, de la ora 12.30, la Antena 1 Sibiu.comentarii
4 comentarii

Iluzia Democratiei
www.potiinvinge.ro
20.09.2010 12:46
Campania aceasta cu Capitala buneler maniere, este cea mai mare prostie. Este un exemplu al proastei cresteri in famile, dovada ca mamele lor nu le-au invatat cei sapte ani de acasa. Lispsa celor sapte ani de acasa nu se poate suplini cu nicio campanie. Penibil ca s-a ajuns in aceasta situatie.
Parerea mea
20.09.2010 20:56
este interesant proiectul dublarii retrospectivei,credeti ca persoanele cu deficiente de auz nu au dreptul sa stie si ei ce se intampla in jurul lor?? voi cum auziti nu va pasa de cei cu probleme, in schimb, daca ati fi in locul lor ati fi vrut sa fiti ajutati cu orice.. insensibilitate cam multa in sufletul unora si indiferenta..
...
22.09.2010 16:09
este interesant proiectul dublarii retrospectivei,credeti ca persoanele cu deficiente de auz nu au dreptul sa stiu si ei ce se intampla in jurul lor?? voi cum auziti nu va pasa de cei cu probleme, in schimb, daca ati fi in locul lor ati fi vrut sa fiti ajutati cu orice.. insensibilitate cam multa in sufletul unora si indiferenta..
...
22.09.2010 16:10
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA