Tribuna
Reţelele de troleibuz se vând la licitaţie
Sorana MAIER
2632 vizualizari
Reţelele de troleibuz se vând la licitaţie
* Tursib a demontat firele de la Autogara nouă, din Piaţa Unirii şi de pe strada Henri Coandă * săptămâna aceasta se vor demonta reţelele din zona Milea - Semaforului * materialele rezultate din demontarea reţelelor de contact vor fi vândute, iar licitaţia va avea loc în luna iulie *
Firele de contact care erau folosite pentru troleibuze au fost deja dezafectate în mai multe zone ale Sibiului, în special pe traseul traficului greu, iar materialele rezultate vor fi valorificate şi vândute prin licitaţie.
Societatea de transport în comun Tursib a demontat reţelele de la Autogara nouă, din Piaţa Unirii şi de pe strada Henri Coandă, iar săptămâna aceasta le va dezafecta în zona Milea - Semaforului, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu. Prima licitaţie pentru vânzarea acestor materiale se va desfăşura în 12 iulie.
Consilierii locali au votat, în luna aprilie, un proiect privind scoaterea din inventarul bunurilor aparţinând domeniului public al municipiului Sibiu a reţelelor de contact aerian pentru troleibuze, pentru ca acestea să poată fi dezafectate şi valorificate de către Tursib.
Începând din noiembrie 2009, odată cu introducerea noului plan de transport în comun în Sibiu, bazat exclusiv pe autobuze, troleibuzele au fost scoase din circuit.
În municipiu există aproximativ 57 de kilometri de reţele, care vor fi dezafectate treptat, iar cablurile de alimentare, reţelele de contact şi substaţiile de redresare care se foloseau pentru troleibuze au o valoare de peste două milioane lei.
Zilele trecute, un utilaj cu gabarit depăşit, care traversa Sibiul, a atins firele de troleibuz şi le-a rupt, iar cinci autoturisme au fost avariate de firele rupte, în intersecţia din Piaţa Unirii.

comentarii
5 comentarii

CCCCCCiiiiiiiooooooooaaaaaaabbbbbbbbaaaaaaaaa !!
@
29.06.2010 10:43
pai parca primaru spunea ca intra in conservare
allo
29.06.2010 11:01
SIBIUL ORAS VERDE!!!!Au fost scoase troleibuzele care mergeau pe curent si introduse autobuze ecologice pe carburanti!!!Mai trebuie reintoduce centralele pe carbune ca sobele pe lemn exista deja in unele blocuri, si va fi perfect.Ba inca ceva ,stalpii electrici vor fi inlocuiti cu felinare...
Doru
29.06.2010 15:47
parca ramaneau in conservare
rusine
paul
29.06.2010 16:46
Ce cauta traficul greu IN ORAS?
Dr
29.06.2010 20:55
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia