Tribuna
Reguli noi de circulaţie în zona centrală de blocuri a Avrigului
Dan FRÂNCU
3271 vizualizari
Reguli noi de circulaţie în zona centrală de blocuri a Avrigului
Implementarea strategiei referitoare la măsurile necesare eficientizării şi fluidizării circulaţiei rutiere în Avrig a continuat şi zilele trecute, cu aplicarea unor noi reglementări pentru deplasarea autovehiculelor în zona centrală de blocuri.

 

Astfel, în perioada următoare, conducătorii auto ce vor circula prin această zonă a oraşului, trebuie să acorde o atenţie sporită semnelor şi marcajelor rutiere, pe cele mai importante străzi  de aici fiind instaurată regula circulaţiei în “sens unic”. (Pe strada Horea, “sensul unic” este valabil de la intersecţia cu strada Samuel Brukenthal, până la intersecţia cu strada Iazului, iar pe strada Cloşca, această regulă se aplică din dreptul iazului ce străbate localitatea, până la intersecţia cu strada Samuel Brukenthal.)

De asemenea, pentru simplificarea accesului în anumite locuri (mai ales între blocurile de locuinţe şi în preajma acestora), în zonă au fost stabilite anumite “bretele” de legătură, pe unde se poate circula în ambele sensuri. Tot prin punerea în practică a acestei noi etape a strategiei pentru o circulaţie mai bună în Avrig, au fost create şi câteva noi locuri de parcare, foarte utile pentru posesorii de autoturisme ce locuiesc sau circulă prin zonă, dar s-a reuşit şi diminuarea suprafeţei de trotuare ocupată prin amenajarea de locuri de parcare. Toate măsurile implementate în această perioadă la Avrig cuprind, printre altele, amplasarea indicatoarelor rutiere specifice şi aplicarea marcajului pe calea de rulare.

Strategia referitoare la eficientizarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere în Avrig a devenit necesară din cauza creşterii numărului de autoturisme dar şi pentru reglementarea accesului în anumite zone, unde, în ultima perioadă, au fost efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelei rutiere. În urma aplicării acestor măsuri (stabilirea unor tronsoane cu “sens unic”, amenajarea unor locuri de parcare, montarea unor stâlpi delimitatori etc), autoritatea administraţiei publice locale îşi doreşte să sporească siguranţa rutieră în Avrig.

Măsurile referitoare la eficientizarea şi fluidizarea traficului rutier pe raza oraşului Avrig au fost supuse şi procedurii de dezbatere publică, astfel încât cetăţenii să-şi poată exprima părerile, opiniile şi propunerile referitoare la această chestiune.

comentarii
1 comentarii

Tot eU
25.01.2020 12:52
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia