Continental
Tribuna
Recitaluri, repetiţii cu public şi convorbiri muzicale, la Festivalul ”Musica Ricercata”
Liuba STARII
2257 vizualizari
Recitaluri, repetiţii cu public şi convorbiri muzicale, la Festivalul  ”Musica Ricercata”
Asociaţia ”Musica Ricercata” organizează în perioada 16 – 19 iulie, o serie de evenimente dedicate manuscriselor muzicale ale compozitorilor din secolele XVII – XVIII. ”Musica Ricercata Festival Op. 1” este o convergenţă a artelor în care muzicieni consacraţi, scriitori şi cercetători alături de ansamblul ”Musica Ricercata” vor susţine două recitaluri, o repetiţie cu public, două dialoguri pe teme muzicale şi un concert.

 

"Este un periplu muzical prin care publicul este introdus dincolo de cortină, pentru a cunoaşte istoria compozitorilor, muzicienii extraordinari care participă şi locurile din Sibiu strâns legate de această muzică. Pe scurt, o maşină a timpului propulsată de un combustibil universal - muzica. Întreg demersul are la bază manuscrise ale compozitorilor sibieni Johann Sartorius, Anton Hubatschek, descoperite în arhi­vele din Sibiu. Reunind muzicieni de talie internaţională, dar şi oameni de cultură din alte dome­nii, festivalul are ca misiune adu­cerea la lumină, după secole, a unor capodopere compuse de autorii amintiţi mai sus, care şi-au desfăşurat activitatea la Sibiu, în paralel cu compozitorii vest-europeni care i-au influenţat sau cu care aceştia au studiat", spune dirijorul Gabriel Bebeşelea.

 

Concertul de închidere a festi­valului de la Sibiu este integrat în turneul pe care "Musica Ricercata" îl face în câteva dintre cele mai importante oraşe din România (Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov, Mediaş, Bucureşti) între 19 - 25 iulie.

 

"Invitaţii de renume internaţional ai festivalului vor provoca publicul la redescoperirea Sibiului din perspectiva manuscriselor com­po­nistice. Pe scenă vor urca so­prana Rodica Vică, flautistul Matei Ioachimescu, clavecinista Brita Falch Leutert, duo-ul de theorbe Iancu-Lobonţ, dirijorul Kurt Phi­lippi, scriitorul Radu Vancu, jurna­lista Smaranda Bălan, dirijorul Gabriel Bebeşelea şi ansamblul 'Musica Ricercata'", spun orga­nizatorii.

 

Programul Festivalului ”Musica Ricercata”

 

Evenimentu va debuta marţi, 16 iulie, de la ora 19, la Biserica Evanghelică Sf.Ioan, cu un recital de deschidere a Festivalului "Phantasia Cibiniensis" ( Matei Ioachimescu - flaut; Brita Falch Leutert - clavecin). Miercuri, 17 iulie, Sala Festivă a BJ ASTRA va găzdui la ora 19.30, o convorbire cu publicul, intitulată "Ricerca musicale I" - despre cercetarea şi interpretarea manuscriselor sibiene (Kurt Philippi - dirijor; moderator: Smaranda Bălan; Gabriel Bebeşelea - dirijor). Tot miercuri, de la ora 21, la Biserica Franciscană se va desfăşura concertul "Phantasia Transylvanica" (Duo Iancu-Lobonţ, theorba: Olivia Iancu, Claudiu Lobonţ). O repetiţie deschisă şi o sesiune de întrebări vor avea loc joi, 18 iulie, de la ora 17, iar de la ora 19.30, Librăria "Humanitas" va găzdui "Ricerca musicale II - între cuvânt şi sunet", convorbire cu publicul (Radu Vancu - scriitor; Gabriel Bebeşelea - dirijor; Smaranda Bălan- moderator). Concertul de închidere a festivalului se va desfăşura vineri, de la ora 19, la Biserica Romano-Catolică (Rodica Vica-soprană, Gabriel Bebeşelea-dirijor, Ansamblul "Musica Ricercata").

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia